Най-странните причини за развод

Хората се събират най-често по любов, но се случва да се разделят при твърде странни обстоятелства.  Представяме ви нашата селекция от безумни, но абсолютно реални причини за развод.

 

1.3 млн. причини

През януари 1997-а жителка на Калифорния подала молба за развод след 25 години от това, което съпругът й смятал за щастлив брак. Истинската причина излязла наяве две години по-късно. На 28 декември 1996-а, само 11 дни преди да подаде молба за развод, жената  спечелила 1.3 млн. долара от лотарията. След това тя предприела редица стъпки, за да избегне споделянето на парите със съпруга си, включително подаване на документи за развод. Когато истината станала известна, съдията преценил, че жената е нарушила законите за оповестяване на публични активи и присъдил всеки цент от печалбата на нейния бивш съпруг.

Защото пръв се е развел с нея

Четири месеца след сключването на брак през 1994 г., нюйоркчанин се развел тайно със съпругата си в Доминиканската република. Тя дори не подозирала това в продължение на 22 години, през които двамата продължили да живеят като „семейна двойка“, отглеждайки сина си и прекарвайки доста добре времето си между собствените си къщи в Ню Йорк и във Франция. Когато измамената половинка научила истината и установила, че не е посочена като съсобственик на двете жилища, съпругът й обяснил,  че се е опитал да защити техните имоти. На свой ред жената преценила, че  това е опит за отнемане на нейните активи, поискала анулиране на развода, който мъжът й оформил тайно в Доминиканската република и се развела с него съвсем законно в Ню Йорк.

Има неща, които не можете да „изрисувате”

Тридесет и четири годишен мъж подал молба за развод с 28-годишната си жена само няколко дни след сватбата. Причината за това решение се оказал вида на младоженката без грим, разказва Абдул Азиз Асаф, психолог в клиниката, където булката се обърнала за помощ. Мъжът разбрал, че съпругата му „нагло го е измамила с козметика“, включително с изкуствени мигли. „Измамата“ лъснала, когато двамата отишли заедно на плаж и океанът отмил грима на младоженката.

Размерът на половия орган

През 2015-а бе съобщено, че нигерийка е подала молба за развод само седмица след като е сключила брак, защото не можела да се справи с размера на пениса на новия си съпруг.

Тайна, пазена в продължение на десетилетия

Деветдесет и девет годишен италианец се развел със съпругата си след над 70-години брак.  Това се случило след като той се натъкнал на любовни послания, които тя писала на таен любовник през 40-те години на ХХ век. Съпругата признала, че е имала връзка и помолила мъжа си за прошка. Но човекът бил непреклонен. Очевидно бракът им, макар и дълъг, се оказал труден.

Защото той я проиграл

През 2007-а един руснак останал без пари, докато играел покер, така че решил да заложи жена си и я загубил. Когато разбрала, че е буквално изиграна, тя напуснала съпруга си  заради мъжа, който спечелил и нея, и сърцето й.

„Студено сърце”

Анимационният филм „Студено сърце” разрушил живота на японски съпрузи, които до този момент имали 6-годишен брак. Докато гледал лентата мъжът направил грешката да попита любимата си: „Наистина ли мислиш, че филмът е толкова добър?”. Е, тя очевидно мислела точно това, а самият факт, че той можел да й зададе подобен въпрос, я накарал да се чуди що за човек е съпругът й. И, изглежда, не могла „да разбере и да прости“, защото подала молба за развод.