Завръщането на Бриджит Джоунс

След успехите на последния филм за веселата британска репортерка, шансовете за екранизация на следваща част се увеличават с всеки изминал ден.

 

 

Преди близо шест години бе премиерата на „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“. В лентата видяхме, че героинята на Рене Зелуегър се чудеше кой е бащата на бъдещето ѝ дете. Дългогодишната ѝ любов Марк Дарси (Колин Фърт) или новият красавец и експерт по връзки Джак Квант, изигран от звездата от „Анатомията на Грей“ – Патрик Демпси.

Колин Фърт, Рене Зелуегър и Патрик Демпси на премиерата на „Бриджит Джоунс Бебе на хоризонта“.

Благодарение на успехите на трите филма и книгите на Хелън Филдинг, реалността за екранизация на четвърти пореден визуален разказ става все по-възможна с всеки изминал ден. Най-малко, че авторката на книгите и самата Рене Зелуегър имат желанието да се завърнат за още едно продължение.

Дори и чуждестранните медии започнаха да говорят за предстоящия четвърти филм.

Вярно е, че имаше по-успешни и по-популярни романтични комедии от „Бриджит Джоунс“ през последните няколко десетилетия: всички мислеха, че третият филм за веселата и щура британка е последният. Въпреки това продуцентите перфектно знаеха, че винаги ще има идеална възможност за лансирането на още едно продължение, когато дойде времето. Ето, че този момент вече дойде – историята за следващата глава от живота на Бриджит Джоунс трябва да бъде разказана.“ – сподели неотдавна източник пред таблоида The Sun.

Кадър от третия филм.

Предполага се, че сюжетът на четвъртия кинематографски проект ще се върти около майчинството на Бриджит и порастването на нейния син. Наред с това се говори, че снимките на лентата ще започнат още в края на тази година.