Защо мъжете могат да са най-добрите приятели на жените?

Мнозина си мислят, че перфектното приятелство може да съществува само между представители на един и същи пол. Но в повечето случаи, особено ако се намесят завистта, ревността, интересите, чувствата или конкуренцията, нещата не вървят по мед и масло. Доказано е, че дружбата между мъжете и жените е доста по-издръжлива.

 

Ето 9 аргумента в подкрепа на мъжете и на тази теза.

 

1. Могат да пазят тайни

Според множество проучвания, жените не могат да пазят тайна повече от 47 часа. Мъжете, от друга страна, или не се изкушават да я споделят веднага, или след няколко минути вече са забравили за нея. Така че силният пол е истинският пазител на тайни. А както е известено, загубеното доверие е най-прекият път към разпадането на едно приятелство.

2. Могат да се представят за гаджета

Неоспорим факт е, че нежният пол харесва вниманието, но предпочита да го получава само от определени хора. Сред най-досадните неща за дамите е да се занимават с любовни съобщения от непознати или да умуват как да се отърват от непоносимия сваляч в дискотеката, особено, ако не са обвързани. И тук на помощ се притичва добрият приятел, който ще прогони нахалниците, представяйки се за гадже на момичето.

3. Не правят непрекъснато забележки

Мъжете не харесват да си губят времето в излишни приказки или да правят постоянни забележки. Така че една дама може да се чувства напълно спокойна в компанията на момче приятел, особено, ако обичат да си похапват нещо вкусничко и вредничко. Впрочем повечето мъже си падат по жени, които имат добър апетит.

4. Не са част от конкуренцията

Според изследване на Аризонския университет, жените са по-склонни да са груби една с друга, най-вече ако се съревновават или си завиждат. Въпреки че всичко зависи от самия човек, мнозина са съгласни, че мъжете си съперничат по-малко, особено, ако става дума за приятелите им.

5. Те са предани и надеждни

За повечето жени е по-лесно да се доверят на най-добрия си приятел, отколкото на някоя приятелка. Причината е, че мъжете са не само по-надеждни и предани, но и защитата на нежния е пол е заложена в природата им.

6. По-големи авантюристи са

За разлика от жените, мъжете са по-склони да поемат рискове и да се впускат в непознатото. Затова е почти сигурно, че всяко спонтанно решение за приключения ще бъде посрещнато положително.

7. Дават много добри съвети

Колкото и странно да звучи, приятелите от мъжки пол могат да бъдат и много мъдри. Особено, ако в историята е замесен и друг мъж. Така че, когато предупреждават приятелката си да стои далече от него, обикновено има защо. Още повече, че мъжът може много по-добре да разгадае жестовете и думите на събратята си.

8. Не харесват клюките

Докато това е често срещано явление при жените, мъжете доста по-рядко биха се занимавали с клюкарене. Когато силният пол има нещо за казване, ще го каже кратко и ясно.

9. Остават приятели за цял живот

Според експерти, мъжете се оказват по-лоялният пол, въпреки че могат да бъдат емоционални, колкото жените. Те също жадуват за близост и приятелство, макар че не са много добри в изразяването на чувствата си. Силният пол много държи на другарите си, затова, когато една дама се сприятелява с даден мъж, може да е сигурна, че той едва ли ще я подведе. Когато един мъж избере някого за свой приятел, той възнамерява да остане с него докрая.