За по-малко от 100 лева летим до Русе

След почти тридесетгодишна пауза, русенското и софийското летище отново ще възобновят полетите в двете посоки. Това се очаква да се случи още в началото на 2022 година. Ето какво друго се знае до момента:

 

Както неотдавна Banker Special писа, русенското летище в село Щръклево отново ще възобнови предишните си функции. Това бе потвърдено и от служебния министър на икономиката Даниела Везиева преди няколко дни в ефира на „Денят започва“ по БНТ.

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

Според госпожа Везиева отварянето на аерогарата ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Наред с това се очаква цената за двупосочния билет София-Русе да бъде между 60-70 лева.

Летището на Русе.

В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети. Такива за по-големи самолети, превозващи пътници, а не само за чартъри… Моето искрено желание е това да се случи в началото на следващата година – в края на февруари или в началото на март“ – заяви служебният министър на икономиката.

Пенчо Милков – сегашният кмет на Русе.

Решението за възобновяването на функциите на русенското летище бе подкрепено и от Пенчо Милков, който е настоящият кмет на крайдунавския град. Той изрази надежда и че държавата ще подкрепи усилията на общината. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които русенската аерогара е останала затворена за редовни граждански полети. Сега предстои тя да бъде модернизирана.