Полетът София-Русе – само 50 лева

Българската авиокомпания GullivAir възнамерява да възобнови редовните полети между София и Русе. Като се има предвид състоянието на автомобилния път, достигането до крайдунавския град със самолет ще бъде още по-бързо и приятно от това с автомобил или автобус. Наред с това авиокомпанията обмисля цените за еднопосочния билет да бъдат наистина атрактивни. Ето за какво става дума:

 

Както неотдавна писахме, летище Русе, намиращо се в непосредствена близост до село Щръклево, в най-скоро време може отново да започне да извърша обичайните си вътрешни полети между столицата и „Малката Виена“.

Господин Пенчо Милков – настоящият кмет на Русе.

Според експерти и от двата града, веднъж отново пуснато в експлоатация, от летището ще могат да се извършват и други полети из страната. На това мнение са и Тодор Иванджиков – председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ), и Янко Иванов – представителят на GullivAir, и Пенчо Милков – кметът на Русе.

Интериорът на летище Русе.

Русе е интересен проект, тъй като през последните 20 години летището му не се използва по никакъв начин. Хубавото в този случай, е, че то принадлежи на общината, а тя, на свой ред, има интерес да помогне на своите жители да получат по-нормален, бърз и лесен транспорт до София. Стандартният полет от столицата до Русе би отнел около 30-40 минути, а цената на еднопосочен билет от 50-60 лева изглежда хем доста приемлива, хем доста разумна.“ – споделя Янко Иванов.