Ябълкова кожа или какво друго се знае за новата колекция на Памела Андерсън

Доста разтревожена за околната среда и правата на животните, 54-годишната русокоса звезда Памела Андерсън реши да лансира собствена линия дамски чанти. Ето за какво става въпрос:

 

Преди броени дни излезе новият сериал „Пам и Томи“, за който вече писахме. Но по всичко личи, че Памела Андерсън я интересува повече новия ѝ моден проект, отколкото как са представили личния ѝ живот в новите телевизионни серии.

Отдавна е всеизвестно, че канадско-американският модел ревностно защитава правата на животните: Памела не само участва в множество организации, но и разполага със собствена фондация –  Pamela Anderson Foundation. Ето защо няма нищо чудно в това, че звездата от „Спасители на плажа“ (1992) в последно време е хванала и модната индустрия на прицел. По-точно намирането на устойчиви и екологични решения за аксесоарите, изработвани от животинска кожа.

Кожа от ябълки.

Така се стига и до колаборацията ѝ с френската модна марка Ashoka – одобрена и от Peta – за изработването на дамски чанти от доста интересен материал. Това е ябълковата кожа – нов екологичен метод, състоящ се в изработването на материали, чрез намачкването на плодове, наподобяващи на животинската кожа – https://special.bg/kak-kompanii-ot-modniya-bransh-se-vazpolzvat-ot-retsikliraneto/ . Разликата между двата вида кожа е минимална, а новото изобретение даже позволява на чантите да бъдат продавани в четири цвята: черен, теракота, червен и телесен. Нещо, което ще ни доближи още повече до режима на разумно потребление.

На рекламната фотосесия актрисата от „Блондинка в книжарницата“ (2005) изглежда по-неустоима от всякога. Ход, който със сигурност може да грабне вниманието на мнозина. Но независимо дали то е концентрирано върху русокосата красавица, или не – едно е сигурно: дамските аксесоари се продават като топъл хляб, а екологичната кожа добива все по-голяма популярност сред модните среди.