Вторник, 7 декември – Проблеми с концентрацията

Този вторник Меркурий е в квадрат с Нептун. Това означава, че ъгълът между орбитите на двете планети е 90 градуса.

Подобно разположение на небесните тела може да се отрази, като започнат да възникват недоразумения и човек по-трудно успява да концентрира вниманието си.

Възможни са измами и лъжи, затова бъдете внимателни, когато към вас се отправят различни послания. Днес е полезно „здравословното недоверие“. Бъдете нащрек около един-два дни.

В същото време Луната и Венера са в благоприятен съвпад, който ще донесе на мнозина красиви романтични отношения, късмет при хазартните игри и лесно решаване дори на най-трудните финансови въпроси.

Ето какво да очакват представителите на отделните зодии:

Овните могат да си позволят да похарчат малко повече средства от обикновеното в дните през декември, стига да са сигурни, че покупките им са необходими, а не са поредните „прахосъбирачки“.

Преди всичко е добре да се запитат колко дълго ще се радват на нещото, което са си купили. Ако следят стриктно харчовете си, нямат основания да се притесняват как ще завършат месеца.

При Телците общите им активи с бизнес партньори или членове на семейството могат да станат повод за недоразумения и спорове. Препоръчително е днес да бъдат особено внимателни стане ли въпрос за решаване на финансови въпроси.

За представителите на зодия Близнаци този вторник ще е особено благоприятен на финансовия фронт. Ще се ограничат да влагат парите си само в сигурни и печеливши проекти.

Раците ще изпитват угризения, че харчат неприлично много, но ще спрат тъкмо навреме, преди да е станало твърде късно.

Лъвовете ще изпитват радост да помагат на другите, включително и финансово. Но е препоръчително да не прибързват – да са сигурни, че ще могат да си възвърнат финансовите инвестиции. По-добре е да бъдат повече пресметливи, отколкото добродушни.

За Девите е важно да бъдат изключително внимателни, преди да вземат каквото и да било решение, свързано с фондовия пазар или инвестиции в разработването на нови продукти и услуги. Добре е да избягват отпускане на кредити с висок риск, в противен случай ще натрупат горчив опит.

Везните ще са склонни да се поддават на спекулации. Ще имат намерение да инвестират излишните си средства на фондовия пазар. Ако направените досега инвестиции са престанали да растат, да помислят да ги продадат.

Скорпионите ще се чувстват доста комфортно поради финансовото си състояние. Денят може да им се стори сив и скучен, но е добре да не правят резки промени и не взимат драстични решения, тъй като е малко вероятно те да дадат добър плод.

Стрелците ще имат усещането – образно казано, че малките камъчета обръщат колата им. Дребни проблеми ще ги изваждат от равновесие.

Препоръчително е да подходят творчески към проблемите и да се съсредоточат върху измислянето на иновации, като например ново поколение пречиствателни съоръжения.

Козирозите днес ще се поздравят с добри финансови печалби. Образно казано, цялата вселена ще е на тяхна страна.

Водолеите ще са склонни да инвестират щедро в подобряване на имиджа си. Но е добре да контролират желанието си да харчат за ненужни глезотии и да се опитат да заделят малко средства за извънредни случаи.

Рибите ще са изненадани от себе си – ще свършват работата си в срок по възможно най-лесния и бърз начин. Ще се чувстват благодарни на съдбата.