Вторник, 10 май – Меркурий става ретрограден

Днес Меркурий става ретрограден. Ще се запази в това състояние до 2-ри юни 2022 година. В този период очаквайте проблеми с комуникацията.

И тъй като Меркурий е в Близнаци до 27 май, най-засегнати от неговата ретроградност ще бъдат представителите на зодиите Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Ето защо е препоръчително те да са по-внимателни, по-добре подготвени и по-добре застраховани срещу грешки особено във финансовата сфера.

След 28 май Меркурий преминава в Телец и тогава най-засегнати ще бъдат Телците, Лъвовете, Скорпионите и Водолеите. И за тях се отнася същата препоръка – добре да си изясняват всяко нещо, което получават от информационните си източници и три пъти да мерят, веднъж да режат.

Днес успехи очакват онези от вас, които следват принципа на композитора Антон Брукнер: „Ако искате да построите висока кула, трябва дълго време да градите основите“.

А ето какво да очакват представителите на отделните зодии:

Овни, днес онези от вас, които се занимават с изкуство, спорт и услуги за деца, ще имат големи успехи в начинания, свързани с промяна на работната площадка – ателието, студиото, спортната зала, детската площадка или градина.

Телци, отдайте се на романтика. Днес е ден за създаване на дълбоки, сериозни отношения. Това е добро време да започнете начисто.

Близнаци, днес изразявайте емоциите си без рязкост или грубост. Демонстрирайте изтънчен вкус, без крещящи цветове в облеклото.

Раци, днес се стремете да постигнете хармония, като си подбирате обкръжението и се опитвате да видите положителните качества на всеки един от вашите бизнес партньори.

Лъвове, денят не е подходящ за утвърждаването ви в професионалната сфера и за доказване пред началниците. Не че няма да се справите, но успехът ви ще бъде измъчен и труден. Проявете търпение – успехите ви няма да закъснеят.

Деви, денят ви ще е изпълнен с неприятности от личен характер. Сдържайте нервите си, за да не жертвате важните си бизнес интереси в името на временни романтични увлечения.

Везни, бъдете внимателни в решаването на финансовите си въпроси – всяка лекомислена постъпка от ваша страна би имала сериозни отрицателни последици.

Скорпиони, днес ще имате успех, ако инвестирате в стратегически решения на наболели проблеми. Поканете за партньори в бъдещото си начинание бизнесмени, които смятате за конкуренти. В скоро време ще сте благодарни, че сте послушали съвета ни.

Стрелци, днес не купувайте на високи цени, независимо от съветите, които ще получите. Уви, в близко бъдеще няма да ви бъдат осигурени така необходимите ви финансови инжекции и ще трябва да спестявате. Разчитайте на своите възможности и не взимайте заеми.

Козирози, инвестирайте в образователни и социални проекти. Много сте получили от съдбата и е настъпило време да връщате – подкрепяйте най-нуждаещите се и самотните.

Водолеи, ще бъдете забелязани от началниците си благодарение на усилията ви, вложени в работата. Очаквайте атрактивни бонуси или кариерно израстване.

Риби, днес проявете разбиране към изнервените си бизнес партньори. Заредете се с чувство за хумор и бъдете по-търпеливи към всички около вас – включително и към себе си.