„Облачна кожа“ – новият тренд при гримирането

Перфектна кожа, която не се нуждае от филтрите в Instagram? Изглежда, че е възможно. Разказваме ви какво представлява този нов козметичен тренд, който в последно време набира огромна популярност.

 

Красота – вдъхновена от специалните ефекти

Без съмнение филтрите в социалните мрежи изцяло промениха представата ни за красота, така че няма нищо чудно в това, че редица козметици и гримьори черпят вдъхновение от тях. Такива са, например, така наречените лисичи очи (foxy eyes), които някои звезди като Бела Хадид и Емили Ратайковски с радост си правят.

Кожа – мека като облак и галена от слънцето

„Облачна кожа“.

Но за пролетта козметиците решават да се концентрират повече върху кожата на лицето и така не след дълго се ражда идеята за „облачната кожа“ (cloud skin). Принципът? Да се създаде кадифен матов тен, почти размазан и ултрасветъл. Негов създател е гримьорът Доминик Скинър, а вдъхновението му идва от слънчевите лъчи, които проникват през облаците, за да „погалят“ лицето ни.

„Йога кожа“ (отляво) и „делфинска кожа“ (отдясно).

Ако сте вече добре запознати с миналогодишните трендове „йога кожа“ (yoga skin) и „делфинската кожа“ (dolphin skin), то този път „облачната кожа“ предлага по-целенасочено матиран и бляскав тен, съсредоточен в някои специфични зони на лицето. Така дермата ви ще е идеална както за навън, така и за историята ви в Instagram, без да са ви необходими филтри.

Как се постига

Този ефект се постига много лесно, но е много важно първоначално добре да се погрижите за кожата си. Преди да се гримирате, използвайте първо серум, обогатяващ крем или масло за лице. По-този начин ще избегнете излишното напукване и изсушаване на дермата, за да приложите после безпроблемно матиращ фон дьо тен. Чрез него вие ще скриете всички тези малки несъвършенства като акне, белези и зачервявания. Накрая заменете хайлайтера с полупрозрачна пудра, като я концентрирате върху върха на носа, скулите, но също така и върху вътрешния ъгъл на очите, или там, където започва да расте косата и voilà.