„Магьосникът от Оз“ също се сдобива с римейк

Излязъл през 1939 г., знаковият мюзикъл с участието на Джуди Гарланд ще бъде отново екранизиран, но с изцяло нова визия.

 

Близо 83 години след премиерата си в киносалоните по цял свят, шедьовърът на Виктор Флеминг също ще получи свой собствен римейк. По информация на Deadline, новото заглавие ще бъде заснето в студията на „Уорнър Брос.“, а за негов режисьор и сценарист бе избран Кеня Барис. Ако името му ви звучи познато, това е защото американецът е създателят на сериала Black-ish, излъчван в периода 2014-2022 по ABC.

От американската медия също споделят, че новата лента ще бъде като „модерно преоткриване“ на оригиналния визуален разказ от 1939 година. Наред с това се знае и само, че мюзикълът няма да излезе скоро: в момента Кеня Барис се е ангажирал с други кинематографски проекти.

Плакат на „Оз: Великият и могъщият“.

Да припомним, че през 2013-а излезе предисторията на „Магьосникът от Оз“ – „Оз: Великият и могъщият“. В нея видяхме Джеймс Франко в ролята на Магьосника от Оз, Мила Кунис като Теодора, Злата вещица от Запада, Рейчъл Вайс като Еванора, Злата вещица от Изтока и Мишел Уилямс в образа на Глинда, Добрата вещица от Юга.