„Луфтханза“ се бори за повече клиенти

И немската авиокомпания е изправена пред доста трудности, предизвикани от тазгодишната пандемия, което наложи генерирането на нови идеи за привличане на повече пътници. Разказваме ви какво можете да очаквате от „Луфтханза“.

 

Само от началото на първото затваряне през март, авиокомпанията е понесла загуби за над 3 млрд. евро. Едно от решенията на немския превозвач за преодоляване на кризата е да изпробва новата си концепция, наречена „Sleeper’s Row“. Тя ще позволи резервирането на цял ред от седалки в икономическата класа, за да може пътникът да си легне спокойно върху тях. Освен това ще му бъдат осигурени както удобен матрак, така и други удобства от бизнес класата: комфортни възглавници, топло одеяло, възможност за предварително качване на борда.

Пакетът Sleeper’s Row.

Пакетът, лансиран на 18-ти ноември е все още в тестов режим и засяга дългото пътуване от Франкфурт на Майн до Сао Пауло, Бразилия. Затова той може да бъде закупен само по време на чекирането или на самия изход, а редовете се предлагат на принципа „първи дошъл, първи обслужен“. Планира се пробният период да продължи до средата на декември, като авиокомпанията може да включи и нови дестинации в бъдеще, в зависимост от обратната връзка с клиентите ѝ.

Но това, което наистина ще привлече повече пътници, е изгодната цена от 260 долара за еднопосочен билет. Все пак декемврийските стойности за еднопосочен билет от Франкфурт до Сао Пауло са приблизително 2010 долара за икономическа класа, 3187 долара за разширена икономическа класа (premium economy) и 6609 долара за бизнес класа.

Бизнес класата на „Луфтханза“.

Затова няма да е изненада, че концепцията на „Луфтханза“ ще стане много популярна сред пасажерите, които се интересуват не толкова от изисканата храна и шампанското, а само от възможността да си полегнат като хората. От друга страна това няма да се хареса на пътниците, разчитащи да разполагат с цял свободен ред, след като се качат на борда на самолета.

Отляво: отсеците с легла на „Еър Ню Зиланд“, отдясно: предложеното двуетажно оформление на Zephyr.

В интерес на истината, това не е първата авиолиния, на която ѝ хрумва подобна идея. По-рано тази година „Еър Ню Зиланд“ реши да добави отсеци с легла в икономическата си класа, а авиокосмическият дизайнер Zephyr предложи ново двуетажно оформление, което ще позволи на пътниците не само да седят, но и да се излежават.