Вижте най-невероятните еко курорти обитавани от животни

Напоследък все повече красиви природни богатства ги съсипва въздействието на прекомерния туризъм върху техните крехки екосистеми.

Всяка година има редица истории за посетители, които се приближават до животни, които често в крайна сметка стават невинни жертви на влиянието на човешките действия. Същевременно има и много хотели и курорти, които активно допринасят за опазването на околната среда с различни инициативи. Разгледайте пет от любимите дестинации на Euronews за почивка, помагащи за спасяването на животните:

 

Giraffe Manor, Кения

Giraffe Manor е красив бутиков хотел от 1930 г., разположен на 12 декара площ, който е заобиколен от местни гори. Хотелът изглежда като част от филмов сюжет и създава усещането, че може да срещнете Мерил Стрийп или Робърт Редфорд, закусващи на съседната маса. Навярно няма да засечете известни личности по време на престоя си там, но има голяма вероятност да видите жирафи Ротшилд, които често посещават елегантния хотел сутрин и вечер. Този подвид жирафи е една от най-застрашените популации на животното с по-малко от 2000 индивида, останали в природата. Жителите на имението се грижат за спасяването на редките жирафи много преди превръщането му в луксозен курорт.

 

Misool Eco Resort, Индонезия

Този частен курортен остров, южно от екватора, е скрит в архипелаг от необитаеми острови, които са дом на разнообразие от морска дива природа. Разположен в Раджа Ампат, Индонезия, Misool Eco Resort се гордее с уникалните си плажове и коралови рифове, така че не е чудно, че обитателите му приемат опазването сериозно. Курортът е заобиколен от всички страни с 1200 квадратни километра рядък вид защитена морска „No-Take“ зона, която предотвратява всякакъв вид риболов, лов или извличане на природни ресурси. Собствениците на Misool Eco Resort са посветени на опазването на околната среда и поставят акцент върху отговорността на курортните дестинации да носят повече полза, отколкото вреда на природата.

 

Хотел и природен резерват Gaia, Коста Рика

Бутиковият хотел Gaia в Коста Рика е заобиколен от крайбрежните гори на Manual Antonio National Park. Хотелът разполага със собствена земя-резерват, отделена за опазване на ленивци, различни видове маймуни, игуани и все по-рядката птица Червен ара. Запазването на тази част от крайбрежните гори на Коста Рика е важно за осигуряването на бъдещето на обитаващите местността животински видове. Хотелът създана уникално изживяване на своите гости като им позволява да се доближат до природата, без да я увреждат. Наред с десетте декара частен резерват, луксозният хотел разполага и с разкошен екологичен СПА център и ресторант с панорамна гледка към тропическата гора.

 

Bisate Lodge, Руанда

Bisate Lodge е разположен в Volcanoes National Park, който приютява над 70 вида бозайници. Паркът има тропически гори, 5 вулкана, туристически пътеки, планински горили и златни маймуни.Тези бамбукови гори всъщност са съществено местообитание за критично застрашената златна маймуна, а най-забележителните обитатели на тази скъпоценна среда са планинските горили. Bisate е невероятно близо до хижата на Националния парк, откъдето можете да тръгнете на поход и да видите горите, както и най-известните им обитатели. На мястото има шест луксозни вили, които са изградени от естествени устойчиви материали и дизайнът им е вдъхновен от известния соларен покрив на бившия кралски дворец в Nyanza. Всички те имат балкон, от който се разкрива невероятен изглед към активния вулкан „Бисоке“.

 

Amanyara, Turks и Caicos

Това спокойно островно убежище разполага с 38 самостоятелни вили с три до пет спални и много от тях имат собствен басейн, така че можете да се отпуснете в пълна дискретност. Курортът е построен така, че да разкрива максимално красивата природна среда, приказните плажове и чистия тюркоазен океан. Amanyara е дом на ястребоклюната морска костенурка, гърбати китове и стотици мигриращи видове птици. Курортът участва в множество проекти за опазване на околната среда, включително програми за маркиране и пускане за проследяване на броя на костенурките в района и възстановяване на коралите. Гостите на комплекса дори могат да се присъединят към определени екскурзии, за да разберат практически какво означава да бъдат природозащитник. Посетителите също така могат да предприемат обиколки с еколози на място в Amanyara и да се гмуркат, за да видят отблизо смайващите коралови рифове.