Вижте едни от най-луксозните имоти, които никой не иска да купи

Някои многомилионни имоти се продават за броени дни, но има и други, които остават на пазара с години. Много от тези нежелани жилища някога са принадлежали на известни личности.

Други пък са изоставени исторически имения, които сега се предлагат само за малка част от първоначалната им стойност, въпреки че някои от тях все още струват милиони.Имотите често са предлагани при големи намаления на цените в отчаян опит да изкушат купувачите през годините, но все още никой не ги е купил.

 

Бившият дом на Майкъл Джордан

Бившият дом на Майкъл Джордан в град Хайленд Парк, северно от централната част на Чикаго, в Илинойс намали цената си значително след пускането му за продажба, но все още не е продаден. Имотът за първи път е бил вписан за 29 милиона долара преди шест години, но сега е на разположение срещу 14.9 милиона щатски долара. 56-годишният Джордан, който се пенсионира като играч през 2003 г., се смята, че е живял в имота в продължение на 19 години. Сред помещенията, проектирани по поръчка, имотът разполага с уникален персонализиран баскетболен корт.

 

Lynnewood Hall

Историческият Lynnewood Hall в момента е на пазара за 11 милиона щатски долара. Дворецът от 70 000 квадратни фута има 110 стаи, 55 спални и 20 бани. Разходите за изграждането на имота, построен между 1897 и 1900 г., се изчисляват на еквивалента на 200 милиона щатски долара днес. Идеите за потенциално приложение на имението включват бутиков хотел с петзвездни ресторанти, музей на изкуствата, музикално заведение или ремонтиран частен имот. Ремонтните дейности обаче ще струват милиони долари – брокерът Франк Джонсън заяви, че обновяването може да струва между 3 милиона долара и 7 милиона долара, а историците оценяват работата по реставрирането на обекта на близо 50 милиона долара.

 

Stone Mansion

Каменното имение в Алпайн, Ню Джърси, беше обявено за продажба дори преди собствениците му да се изнесат от него, но въпреки всичко все още е непродаваемо. Ричард Курц, изпълнителен директор на Kamson Corporation, купи бившето имение на Хенри Клей Фрик II, което по-късно той раздели на отделни луксозни места. След като изгражда 42-стайното имение от камъни върху шест декара собственост, предназначено за лична резиденция, Курц и съпругата му изоставят проекта, тъй като се разделят преди неговото завършване. Имотът е празен повече от осем години, но служителите го поддържат, за да го подготвят за потенциална продажба. Жилището обаче се използва като пространство за събития, докато брокерите продължават да търсят нов собственик. Имотът има 12 спални, 15 бани и разполага с бална зала. Той е само на осем мили от Манхатън и в момента се предлага за 36 милиона щатски долара. Имението разполага също и с къща с басейн със собствена кухня, заедно с отопляема алея и тенис корт.

 

Carleton Island Villa

Имението се намира на брега на морето и е с площ 15 000 квадратни фута с 11 спални. Имотът е построен около 1894 г. за Уилям О. Уикоф, който забогатява от компанията си за оръжия. Той е починал в съня си от сърдечен удар през първата си нощ в разкошния си наскоро завършен дом през 1895 година. Въпреки, че имението се продава само за 495 000 щатски долара, ремонтните дейности се оценяват на стойност между 11 и 12 милиона долара. Новият собственик на 6.9 акра имот ще има достъп до три водни изхода на имота. Островът, разположен на река Сейнт Лорънс, е достъпен само с лодка.

 

Versailles in Manhattan

Луксозната градска къща в Ню Йорк, наречена „Версай в Манхатън“, е на пазара от 16 години. Сега струва 1975 милиона щатски долара, но жилището някога е било предлагано на цена от 35 милиона щатски долара през 2007 г., което представлява спад на цената от 15.25 милиона долара в рамките на 12-годишен период. Имотът се отличава с архитектура, вдъхновена от Версайския дворец, но се смята за непродаваем. В допълнение към своите пет спални резиденцията има осем мраморни бани и библиотека с книги от 1872 г., голяма трапезария, винарска изба с контролирана температура, бар и тераса на открито.