“Бриджъртън”: нова книга се задава редом с третия сезон

Зад бъдещия литературен проект стои както авторката на популярното четиво Джулия Куин, така и продуценката на едноименния телевизионен сериал Шонда Раймс.

 

Кой би предположил, че лансираният преди две години по Netflix сериал ще бъде толкова популярен и касов. Нещо повече – вселената на американската писателка се разраства все повече и повече. В този момент не само тече продукцията на трети сезон и замислянето на специален спин-оф ( телевизионно предаване, филм, видеоигра или каквато и да е повествователна творба, създадена на база вече съществуващи творби, фокусираща се по-подробно върху различен аспект от оригиналната творба), разказващ за детството и порастването на телевизионния персонаж кралица Шарлот, но и издаването на специална книга, посветена на култовите серии.

Сцена от първи сезон.

По данни на Deadline, бъдещата книга ще бъде написана и от Джулия Куин, и от Шонда Раймс. Историята ѝ – също като спин-офа – ще ни разкаже за ранните години на литературната кралица Щарлот, изиграна от Голда Рошевел, както и сватбата ѝ с крал Джордж III.

Голда Рошевел в ролята на кралица Шарлот.

В интерес на истината, персонажът на кралица Шарлот първоначално не съществува във вселената на “Бриджъртън”, ала впоследствие е добавен в първи сезон благодарение на Крис Ван Дюсен – създателят на телевизионните серии.

Шонда Раймс.

Кралица Щарлот бе наистина много интересна героиня за създаване, а сега имам възможността да работя лично с даровитата Джулия, за да пренесем нейната биография в книжен носител. Нямам търпение феновете на тази прекрасна вселена да се запознаят по-отблизо с невероятния персонаж на кралица Шарлот, без който успехът на сериала несъмнено нямаше да бъде същият.” – споделя Шонда Раймс пред Deadline.

Част от излезлите вече предистории.

Американката писателка също не успя да скрие вълнението си: “Беше наистина вълнуващо да гледам как книгата ми се превръща в телевизионен разказ. Но сега – да гледам как идеята на Шонда се запечатва между страниците на книга – е още по-вълнуващо.”