„Аватар 2” – най-касовият филм в България

Киношедьовърът на Джеймс Камерън продължава да чупи рекорди – дори и в татковината ни.

 

 

Само месец след премиерата му, състояла се на 14-ти декември 2022-а, дългоочакваното продължение на „Автар” – „Аватар: Природата на водата” – е спечелило повече от впечатляващите 5,4 млн. лева. По този начин втората част на култовия филм подобри 13-годишния рекорд на своя предшественик, чийто финални приходи бяха изчислени на 5,3 млн. лева.

В интерес на истината, в световен мащаб представянето на втората част на кинолентата е не по-малко впечатляващо. До този момент филмът може да се похвали с приходи от над 1,9 млрд. долара и само след броени дни ще се превърне в една от шестте световни продукции, преминали границата от 2 млрд. долара.

Любопитно е да се спомене, че в момента „Аватар: Природата на водата” се конкурира с друг от хитовете на Джеймс Камерън – „Титаник” (1997) – с неговите спечелени 2,2 млрд. долара. Наред с това канадският кино деец продължава да държи и първо място, благодарение на 2,89 млрд. долара от първия „Аватар”.

Действието на втория визуален разказ се развива 10 години след събитията в първия филм. Джейк и Нейтири живеят щастливо заедно с техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си. Впоследствие те се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна, за да намерят и за да помолят за помощта на други на‘ви племена. Неприятностите – обаче – ги следват по петите.

Можете да гледате „Аватар: Природата на водата” във всички киносалони в България на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, както и в дублирана, или субтитрирана версия.