Уютният дом на Джей Балвин

Хосе Алваро Осорио Балвин, както е истинското име на култовия колумбийски регетон певец, показа, че когато си богат, не е задължително домът ти да бъде натруфен или свръхлуксозен. Още повече, че къщата, която е проектирана от известната дизайнерска фирма 5 Sólidos, е много уютна и спокойна. А ето какво представлява тя:

 

Рустикалният дом е разположен в Ляногранде, на половин час път с кола от колумбийския град Меделин.  За мнозина от феновете на Джей Балвин това е голяма изненада, тъй като дизайнът е изцяло вдъхновен от минимализъма и японската култура, а песните на идола им са почти винаги много игриви, шумни и закачливи.

Архитектурата, музиката, модата – всички това са форми на изразяване. Когато става въпрос за някое мое жилище, предпочитам то да не бие много на очи. Домът трябва да бъде място, където да можете да си отпочинете и да презаредите батериите си. Опитах се да създам местенца, които хранят душата ми, не егото, затова наричам рустикалната ми къща и „храм“.“ – резюмира латино артистът пред Architectural Digest.

Изборът на 5 Sólidos също не е случаен: „Честно казано, можех да избера всекиго на света, но се спрях на 5 Sólidos, защото фирмата им е базирана в Меделин – моят роден град. Още повече, че обожавам страстта и свежарският им дух. Латиносите имаме добър вкус и идеално разбираме значението на думата „лайфстайл.“ – разяснява той.

За Даниел Кореа и Елиса Ортега, Хосе Бавлин е един от тези клиенти, които не само са много взискателни, но и знаят точно какво искат. А за добрия вкус на латиноамериканеца може да се съди от колекцията му от изобразително изкуство, през литературните заглавия по рафтовете и се стигне до дребните детайли като спалното бельо и кърпите за баня.

Ние проектирахме тези места (освен дома си в Ляногранде, певецът разполага и с други имоти, дело на същото студио) като вид бягство за Хосе, където може да си почива или да се види с приятелите си на спокойствие.  Жилището му е бедно на „визуален шум“, обратно на музикалните му хитове.“ – споделят двамата колеги.

Домът в Ляногранде, който евентуално ще се превърне в къща за гости в планирания бъдещ жилищен комплекс на Балвин, се намира насред спокойна, красива и обширна южноамериканска джунгла: далече от отровите и шума на големия град. Екипът на 5 Sólidos е разбрал идеално замисъла на звездата, създавайки ведър и занижен павилион, където някои архитектурни елементи като почернялия дървен сайдинг (вид фасадни облицовки), шоджи вратите и параваните са вдъхновени от японската естетика.

В същото време топлите цветове на паркета от френски дъб, съчетани с масивните модерни и подредени мебели, добавят нотка на скандинавска грация в интериорната композиция. Впрочем, единствената цветна експлозия в цялата къща е гардеробното помещение на Балвин, украсено с над 850-те чифта разноцветни маратонки.

Всички помещения са достатъчно просторни – с малко на брой, но необходими мебели, а от големите прозорци влиза достатъчно дневна светлина. Почти от всяка стая може да се излезе директно на двора, което е част от замисъла на Джей Балвин – иска да бъде постоянно близо до природата. Между другото, звездата обожават бонсаите и има в изобилие от тях както навън, така и вътре.

Но черешката на тортата е големият басейн пред къщата. Към него има барбекю, огромна веранда, грамаден 100-годишен бонсай, лаундж зона и няколко меки шезлонга: „Водата ме успокоява. Обичам да съм навън, особено нощем, заобиколен от дърветата и тъмнината.“ – споделя Хосе Балвин.

А оттук можете да си направите виртуална разходка из рустикалния имот на Хосе Бавлин – https://www.youtube.com/watch?v=uXYyyhUcFg4.