Audi R8 ABT – недостижимият атлет

Мотото на тази спортна кола е „мощността е нищо без контрол“, затова окачването също може да се адаптира спрямо типа на каране чрез сложна система с много датчици. По този начин се подобрява възможността на автомобила да се слее изцяло с пътните условия и да посрещне всеки завой на макс.

 

Това става възможно чрез понижаване центъра на тежестта на автомобила с помощта на пружини за окачване и прецизно адаптирани спортни стабилизатори на предна и задна ос. Колелата ще трябва да съответстват на спортния облик на машината, като според дизайнерите над 50% от визията на всяка кола идва от красотата на джантите й. По тази причина от ABT предлагат ковани 20-инчови колела ABT GR HIGH PERFORMANCE в цвят „черна магия“.

Най-важното място в спортния автомобил винаги ще бъде пространството зад волана. Още преди водачът да заеме мястото си, ABT R8 го посреща с изключително входно осветление при отварянето на вратата. Когато сте седнали, краката почиват на висококачествени подложки с логото на ABT, а погледът е привлечен към двете завършващи надстройки в интериора: елегантната кожа ABT Individual Special edition, съчетан със спортния вид на ABT индивидуален карбонов интериор с инсталиран фин композитен материал.

Според тунинг компанията ABT визуалното надграждане е толкова важно, колкото и подобряването на производителността. Колата разполага с V10 бензинов агрегат с 620 конски сили и 600 нютон метра въртящ момент. След старта машината достига 100 км/ч. за 3.2 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 330 километра в час. Така или иначе се подгответе да похарчите над 200 000 долара, ако мислите да купите колата и да добавите екстрите към нея.