Тейлър Суифт не се спира – продължава да чупи рекорди

Успехът на кралицата на кънтри музиката не е случаен. Въпреки че осмият ѝ албум излезе само преди две седмици, той не спира да чупи рекорд след рекорд. Ето какво друго се знае за шедьовъра с името Folklore.

 

Никой не се съмняваше, че Folklore – осмият студиен албум на певицата – е напът да се превърне в световен феномен. Това е седмият диск на звездата от Тениси, който оглави седмичната класация на Billboard за най-популярните музикални парчета на Съединените американски щати. Преди това шест от седемте албума на Тейлър Суифт отбелязаха подобен успех, особено предпоследният Lover (2019).

За седмица в света бяха разпродадени над 2 млн. копия, а през първия ден от издаването му, продажбите надхвърлиха 1.3 млн. бройки – само в САЩ за седем дни бяха закупени около 846 000 диска. По този начин Folklore се превърна в най-продаваният албум в историята през първата седмица от лансирането си, задминавайки успехите на After Hours на канадския певец Дъ Уикенд и Legends never die на споминалия се рапър Джус Уърлд.

Folklore съдържа 16 песни, които веднага влязоха във вече спомената категория. Така със своите 113 песни Тейлър Суифт „отмъкна“ титлата на рапърката Ники Минаж за „Женски изпълнител с най-много песни в Billboard Hot 100“.

Клипът на Cardigan – първият сингъл от осмия албум – излезе още в деня на лансирането на албума, като гледанията му в Youtube вече надхвърлят 40 милиона. Интересно е да се спомене, че единствената реклама на новия труд на Тейлър бе неин кратък пост в Instagram профила ѝ – ден преди представянето на албума.

Звездата бе поздравена и от някои нейни колеги, почитатели и приятели като Блейк Лайвли, Леона Люис, Селена Гомес и Халси. Със сигурност можем да очакваме още велики дела от 30-годишната даровита красавица.

Повече информация за Folklore, ще намерите тук – https://special.bg/vfolklorv-v-noviyat-album-na-teylar-suift/.