Теодор Цветков с нов рекорд

Известният русенски плувец, прочул се покрай благородните каузи, които подкрепя, пак успя да постави нов световен рекорд.

 

Двадесет и седем годишният българин от Русе не спира да изумява всички с таланта, упоритостта и смелостта си. По данни на Община Русе, преди броени дни Теодор успя да постави нов световен рекорд, плувайки в продължение на 71 часа във водите на язовир Николово, намиращ се на 12 км от центъра на Русе.

Теодор Цветков.

Младият русенец започна своя плувен маратон в четвъртък, 11-ти август, следобед. Той бе изпратен както от множество приятели и поддръжници, така и от Пенчо Милков – настоящия кмет на града.

Язовир Николово.

Макар и заради влошилите се метеорологичните условия спортистът да плува час по-малко, от първоначалните запланувани, все пак Теодор показа, че човешката воля е безгранична, плувайки непрестанно.

В интерес на истината, този месец той трябваше да преплува и Черно море с екологична кауза, но военната обстановка в Украйна го възпря.

Да припомним, че 27-годишният русенец още от много малък се посвещава на различни благотворителни каузи и инициативи; за всички тях той е търсил спонсори и начини да финансира своето участие. Според него добрите дела не могат да бъдат сравнявани и зад всяка кауза стои човешки живот. Цветков вярва, че Бог е с него и го пази всеки път, когато е във водата. Доказателство за това са и четирите пъти, когато е изваждал Богоявленския кръст от река Дунав – през 2016 г., 2018 г., 2020 г. и 2021 г., а през 2018-а – и от водите на река Вардар в Северна Македония.