Четири грешки при избора на парфюм

Изборът на парфюм кара жените да се колебаят не по-малко, отколкото при избора на нова рокля. Ту нищо не им харесва, ту продавачът ги информира, че флаконът, който притискат към гърдите си, се купува най-вече от дами над 50-те… Ето кои са четирите грешки, които допускаме най-често при избора на аромат.

Задушаваща миризма

Влизате в асансьора и там няма никой, но очевидно преди вас с него е пътувало момиче, което е изляло върху себе си половин флакон. Миризмата е задушаваща…  Ароматът на парфюма ви трябва да е приятен, без да кара хората да припадат, когато минават покрай вас. Ако наистина искате да подчертаете своята индивидуалност нанесете аромата само върху топлите точки на тялото: зад ушите и на врата. Така уханието му ще се развие най-добре.

Много сладък аромат

Може би не знаете, но преди някакви си триста години сладките плодови ухания били създавани специално, за да притъпят естествените физиологични миризми на тялото. Още във времената, когато европейците са се отказвали от банята, смятайки, че парфюмите ще решат проблема. Когато си купувате аромат със сладки нотки, не ставате по-млади, колкото и да ви убеждават в обратното рекламните компании. Да не говорим, че евтините парфюми се създават най-често именно на тази основа.

Лавандулата като основен компонент            

Подобен парфюм предизвиква  в околните по-скоро асоциация с шкаф за бельо, но не и с привлекателно момиче. Ако харесвате този аромат, използвайте го в домашните си ароматизатори, а за себе си изберете нещо по-съответстващо на събитието, на което отивате.

Старият парфюм

Флаконът с парфюм трябва да се използва до шест месеца, максимум до една година. След този срок и най-леките нотки в аромата започват да се разпадат и всичко, което остава в шишенцето е спирт. Не е важно колко пари сте дали – правилото важи за парфюмите от всички ценови категории.

Как да изберем правилно парфюм

Ако не можете да живеете без плодовите аромати, избирайте смело, важното е да нямат сладки нотки и да не са задушаващи. Източните парфюмеристи твърдят, че за кожата на дамите до 50 години са най-подходящи нотките на грейпфрут или мента, така че имайте предвид тези варианти.

Не си струва да нанасяте аромата върху хартиен тестер, освен за първа оценка. Когато обмисляте покупка е най-добре да нанесете парфюма върху кожата си и да изчакате пет минути, докато уханието се развие окончателно – именно така ще го възприемат околните.