Честит рожден ден на Шарън Стоун!

Актрисата Шарън Ивон Стоун е известна като жената с най-високия коефициент на интелигентност в Холивуд. Днес, 10 март, тя навършва 61, но не е загубила запасите си от хумор и продължава да сипе остроумни перли, в които има много повече истина и светска мъдрост, отколкото в съветите на мъдрите гурута. Поне по отношение на съвременната жена и нейното място в този свят. Шарън Стоун – за красотата, стареенето, мъжете и семейството:

 

Една жена трябва да знае стойността си – но никога да не я назовава.

Мисля, че хората дълго време просто не знаеха как да се отнасят с мен. Приличах на Барби, имах глас на сервитьорка от бар и говорех възмутителни неща – подобна комбинация е трудна за приемане.

Пластичната хирургия не е моето нещо, но не обвинявам жени, които прибягват до услугите на хирург. Ако това ги прави щастливи – защо не?

Няма да скрия факта, че пробвах ботокс.  При това неведнъж. Но се спрях навреме, за да не се превърна в една от златните рибки, които браздят холивудските простори. Заради ботокса  всички актриси изведнъж започнаха да си приличат. Искам да остана себе си. Нека виждат в мен жена, зад която има години интересен живот.

В Калифорния живеят 400 хиляди боядисани блондинки с еднакви носове, гигантски устни, импланти в бузите и снежнобели зъби. Нима някой намира това за привлекателно?

През първата половина на живота лицето ви е това, с което сте родени. През втората половина – това, което заслужавате.

Дори най-скъпата козметика и най-скъпата прическа не могат да направят жените красиви. Най-ярките и интересни жени са тези, зад чийто гръб има живот, изпълнен с възходи и падения.

Идеята за вечната младост е мит. Не искам да съм „вечна красавица“. Искам да бъда жена, която изглежда по най-добрия начин за годините си.

Живея с едни и същи гърди през целия си живот.

Моите нещастия и здравословни проблеми ме накараха да спра да правя това, което ме направи нещастна и болна.

Истински красивата жена винаги е мила с другите жени и изобщо с хората. Тя не приема съперничество, интриги и подлост.

Изражението на лицето на жената е много по-важно от дрехите.

Ако сте умни, ще бъдете красиви. Няма грозни. Едни са красиви като роза, други – като кактус.

Можете да ме подкупите с цветя и покана за вечеря. Харесвам мъжете – джентълмени. Но не понасям когато подценяват интелигентността ми. Изисквам уважение към себе си – и искам да изпитвам уважение към партньора си.

Мога да съм сладка и приятна, но това не е интересно. Да бъдеш сладък и приятен не е основната цел в живота. Опитвам се да бъда честна – и със себе си, и с другите, а това не винаги е приятно. Никога не съм се опитвала да бъда всеобща любимка.

Хората се страхуват да се променят – струва им се, че ще загубят нещо. Те забравят, че могат да и получат много нови неща!

Наистина е важно хората, които управляват живота на други хора, да имат справедливо, правдиво и състрадателно отношение към всички, а не избирателно към някои от тях.

Струва ми се, че съм се родила 40-годишна. Не бях навършила дори годинка, но вече ходех и бърборех. После стана по-лошо. Още в началното училище побърквах всички, защото задавах зрели въпроси и изисквах зрели отговори.

В този живот няма значение как си паднал. Важното е как се изправяш.

Една жена не бива да поема отговорност за всичко на света.

Ставайки будистка, разбрах, че човекът е измислил срама – в природата няма срам. Това не е нищо друго освен начин за манипулиране на хората.

Жените могат и имитират оргазъм. Но мъжете имитират отношения.

По-добре да си напълно сам, отколкото да се чувстваш самотен до неправилния човек.

В леглото най-много обичам да чета сценарии.

Смъртта многократно барабанеше на вратата ми с костеливите си пръсти, но аз не и отворих. Тя ме научи как да живея по нов начин. Това почукване на вратата ме събуди.

Никога не си лягайте с някой, който има повече проблеми от вас.

По-рано трябваше да си известен, за да си позволиш скандал; сега имат нужда от скандал, за да станат известни …

Мъжете приличат на миксерите. Всички се нуждаем поне от един, обаче не е съвсем ясно защо.

Всички лоши неща, които се говорят за мен, са лъжи.

Една звезда трябва да има приятели, които са й бил приятели преди да стане звезда. Така че да има някой, който да сложи тази звезда на мястото й. Защото всяка звезда е човек като всеки друг на този свят.

Тримата най-важни мъже в живота ми са моите синове: Роан, Лейърд и Куин.