Честит рожден ден на Брад Пит!

Днес Брад Пит празнува своя 57-и рожден ден! Не е за вярване, че това се случва, актьорът продължава да изглежда великолепно, сякаш годините само го правят още по-красив и достолепен.

 

Както по всичко личи Пит най-накрая ще посрещне рождения си ден по-спокоен. Продължителният бракоразводен процес с Анджелина Джоли приключи (според слуховете мирно и тихо), кариерата му отново тръгна нагоре след главна роля във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време … в Холивуд“.

През 2020-а Брад получи дългоочаквания Оскар за актьорско майсторство – преди това той имаше само една от ценните статуетки, при това за продуцентската си работа във филма „12 години в робство”. Предлагаме ви да си припомним някои от най-популярните му  изказвания за живота и славата.

От тибетските монаси научих кои са трите най-страшни неща, които могат да се случат на човек – това са красотата, славата и богатството.

Трябваше да танцувам в пилешки костюм пред заведение за бързо хранене, за да привлека публика- така научих на практика какво е рекламата, която изучавах четири години в университета.

Там, където израснах, алкохолизмът, наркотиците и като цяло лошото поведение, бяха признаци на слабост. И всички много се страхуваха да изглеждат слаби. А тук, в Лос Анджелис, по-рано неприемливото се оказа едва ли не норма. Трябваше да се науча да не осъждам никого.

„Знаете ли какво е да си Брад Пит?” – пита човекът от прага разкопчавайки мотоциклетната си каска. И си отговаря сам: „Това е да влизаш през парадния вход, само когато пред теб има червен килим, а наоколо – фотографи и тълпа. Това е да познаваш всички задни входове и асансьори за персонала и да се притискаш в ъгъла, когато камериерката вкарва количката си в асансьора. В крайна сметка, това е да свалите мотоциклетната си каска след като сте преминали през целия хол на хотела и 15 етажа с асансьора… Не търся съчувствие, просто обяснявам защо съм с каска. 

Мразя онези, които с двадесет коли, на смени, оборудвани с най-високотехнологична апаратура, ме следят иззад собствената ми ограда, коти викат имената на децата ми, за да погледнат в техните камери.  

Обичам да разочаровам очакванията.

Ужасно приятно е да бъдеш такъв, какъвто не си, да казваш това, което  обикновено не можеш да кажеш, да правиш това, за което мечтаеш, без да можеш да сбъднеш мечтите си в реалността.

Ако имах свръхестествени сили, щях да върна времето назад – това бих направил.

Идеята за вечно щастие е безумна и надценена. Най-тъмните моменти в живота ни тласкат да търсим щастие. Едното помага да оценим другото. Всички сме в търсене на смисъла на живота, любовта и всичко най-добро за себе си и околните.

Някой ден всички ние ще се разделим. С децата си, с тези, които обичаме. Наистина се страхувам до смърт от смъртта. Но от живота – не, не се страхувам.