Audi RS6 Avant се очаква с нетърпение през новата 2021 година

Теоретично Audi RS6 е базирана на всекидневното комби A6. Но застанали  една до друга двете коли са стряскащо различни, като първата засенчва изцяло базовият модел. RS в името на автомобила означава спортно-състезателен и е съвсем различен като визия, звук и управление. Затова не е изненадващо, че състезателното комби си е изградило сериозен авторитет на пазара на спортните автомобили.

 

Новият RS6 Avant е толкова модернизиран, че единствените външни компоненти, пренесени от обикновеното изпълнение са покривът, предните врати и задната врата на багажника. Тези части са незначителни, но промените в стила на каросерията и раздутото купе правят RS6 Avant  да изглежда като най-привлекателното и бързо комби на пазара. На състезателната писта автомобилът може да се конкурира с Porche, но ако искате да останете невредими ще трябва да платите 40 000 долара за опцията карбоно-керамична спирачна система на Brembo.

Новото Ауди има изключително тънки, но мощни LED фарове, които са взаимствани директно от A7. Агресивно изглеждащата предна броня и голяма решетка са сред факторите за сплашване на пътя и не напразно. Отвътре RS6 получава спортно-изтънчен лукс с висококачествен волан от алкантара, удобни седалки с луксозна кожа Valcona, декориран като пчелна пита. Таблото на бордовия компютър показва нивата на интензивност, разпознавайки колко силно натискате газта или спирачките на автомобила, които са проектирани на предела на възможностите и на най-добрия шофьор.

Към януари 2020 г. MTM USA(Motoren Technik Mayer), успешно тунингова RS6 Avant, увеличавайки конските сили от 591 на крайните 787. Това е увеличение от 33.2% спрямо заводският автомобил, чрез строги актуализации на софтуера – няма промени в нито една от стоковите части или каквато и да било механика. Заедно с конските сили въртящият момент се е увеличил с 28.8% до 1031 нютон метра. Предвид големия интерес към новото RS6 Avant, което все още не е излязло на пазара, но вече има заявени поръчки, бъдещето на този звяр-комби изглежда изключително обещаващо.

Кой знае точно на какво още ще е способен RS6, след като всички останали немски тунинг компании си поиграят с него за да го надградят. От MTM обявиха, че това е само първият етап от специалната им програма за новият RS6 Avant, като по-значимите усъвършенствания се очакват съвсем скоро след премиерата на новият автомобил.

А ето и няколко улики, които могат да помогнат за определянето на вероятната цена на новото Audi RS6 Avant. На първо място е стойността на предходния модел за 2019-а, в размер на 93 000 долара. Като се има предвид, че след този модел са направени различни механични подобрения и на каросерията, вероятно и цената ще е по-висока. След това можем да разгледаме цените на конкуренцията Mercedes AMG E63 S Wagon.Автомобилът се предлага с начална стойност от 108 000 щатски долара, която вероятно ще бъде по-висока или подобна на цената на 2020 RS6 Avant.

Предвид тази информация, Audi RS6 Avant 2020 ще струва близо 100 000 долара за начало. С малко късмет в България също може да се видят тези бързи и плашещи със звука си спортни машини, в които може да качите цялото семейство. Успяхме да уловим един сив екземпляр, с най-високо оборудване и от най-новите на пазара, да си почива на улица в София.