Скоро ще гледаме нов документален филм за Ейми Уайнхаус

Феновете на Ейми Уайнхаус – брилянтната английска певица, напуснала ни преди 10 години, ще могат да гледат нов документален филм, посветен на идола им. Ето какво друго се знае до този момент за „Ейми Уайнхаус: 10 години по-късно“ (Amy Winehouse: 10 Years On):

 

Сякаш беше вчера, когато светът – най-вече музикалният – бе сполетян от голямата загуба – на 23-ти юли 2011 г. Ейми Уайнхаус бе намерена мъртва в апартамента си в Лондон. Предполагаемата причина за смъртта ѝ бе отравяне с алкохол. Двадесет и седем годишната англичанка бе известна и с пристрастеността си към алкохола и дрогата, от които така и не успя да се откаже. Но независимо от всичко, огромният интерес към изпълнителката на Rehab и до ден днешен не затихва. Ето защо няма нищо учудващо, че през това лято ще излезе нов филм за нея: шест години след „Ейми“ на режисьора Асиф Кападия.

В „Ейми Уайнхаус: 10 години по-късно“ ще чуем и видим Джанис Уайнхаус, която ще ни разкаже по-подробно за живота на дъщеря си. Документалната киноистория ще бъде разработена от двата британски канала BBC Two и BBC Music. По информация на британската преса това ще бъде „женска интерпретация за нейния живот, възлюбени и наследство“ и ще „хвърли светлина върху тези епизоди от личния ѝ живот, които до този момент не са били разказвани“.

Ейми като малка.

Не мисля, че светът познаваше истинската Ейми. Тази, която аз отгледах, и за която нямам търпение да разкажа на всички нейни верни почитатели.“ – споделя и с тъга, и с радост майката Джанис.

Ейми с майка си Джанис и баща си Мичъл.

Но това няма да бъде поредният тъжен документален филм за Ейми, напротив! И BBC Two, и BBC Music искат кинематографският им проект да разкаже на всички за младата Ейми – растяща, хубавееща и развиваща дарбата си, преди славата, наркотиците и алкохолът да я съсипят. А какво друго ще ни разкрие „Ейми Уайнхаус: 10 години по-късно“ за певицата с омаен глас? Остава ни само още малко да сме търпеливи и ще разберем.