Six Senses Svart – първият изцяло екологичен хотел

Разказваме ви за норвежкия хотел Six Senses Svart – първото място за отдих в северното полукълбо, което ще бъде изцяло конструирано съобразно новите енергийни стандарти.

 

 

Сгушен между ледниците в Националния природен парк „Свартисен”, бъдещият хотел ще разчита главно на слънчевата енергия, за да захранва своето електричество. По този начин от Six Senses Svart желаят да демонстрират, че по-ниските нива на отделяне на въглерод са не само постижими при модерното строителство, но и да бъдат рентабилни.

Компютърно генерирано изображение на бъдещия хотел.

По информация на Sense of Wellness и официалния уебсайт на хотела, замисълът на Six Senses Svart е той също така да разполага със собствена инфраструктура за управление на рециклирането на отпадъците и разумното използване на водата и възобновяемата енергия.

Очаква се персоналът на бъдещето място за отдих да работи главно с месните земеделци и рибари при осигуряването на биологични хранителни стоки, без това да замърсява околната среда.

Дизайнът на Six Senses Svart, както вече навярно сте се досетили, е изцяло футуристичен. Той не само е вдъхновен от най-новите тенденции в интериорния дизайн, но и гледа да дари своите гости с незабравим лукс и комфорт. Наред с това сградата ще разполага с нова технология, наречена Svart Touch. Тя ще позволява безконтактната промяна на стаята (отопление, светлина, шум), съдейки по настроението на всеки един гостенин.

Поглед към ледника Свартисен.

По този начин Six Senses Svart иска да промени изцяло изживяването при пътуване чрез технологични иновации, революционен дизайн и изключителен уелнес релакс. Очаква се хотелът да отвори по-късно през тази година.