Сингапурското летище – отново на първо място

Прословутият аеропорт „Чанги“ отново стана най-добрият в света.

 

 

По информация на CNN, съдейки по данните на елитната класация на медията Skytrax за най-добрите летища в света за 2023-а, култовото летище „Чанги“ в Сингапур отново „си върна“ първото място в нея.

Да припомним, че впечатляващият азиатски аеропорт оглавяваше списъка на Skytrax в продължение на осем поредни години, ала през 2021-а и 2022-а изпадна няколко места по-надолу в списъка. Причината – по-малкият брой пасажери заради здравата криза. Но за международното летище „Хамад“, намиращо се в Доха, Катар, това се отрази много добре – въздушната гара безпроблемно „взе щафетата“ от „Чанги“.

Летище „Чанги“ в Сингапур.

Както неотдавна писахме, някои от уникалните елементи на „Чанги“, които за нула време му заслужиха почетното първо място в света, включват грандиозен закрит 40-метров водопад, огромна градина с пеперуди, 280 търговски обекта и IMAX кино.

След „Чанги“, на второ място, в челната петица, се нарежда гореспоменатият катарски аеропорт. Той е следван от летищата „Ханеда“ в Токио, „Инчон“ в Сеул и парижкото „Шарл дьо Гол“.