Ще има ли продължение на сагата „Хари Потър“, след загадъчния туит на автора му

Авторът на поредицата за известния магьосник Дж.К.Роулинг наистина озадачи феновете, решавайки да сподели мистериозно послание в профила си в социалната мрежа Twitter.
Самото послание бе лаконично и включваше едно изображение, кратко послание и два хаштага. Изображението представлява бяло лого върху черен фон, представящо знака на смъртожадните, най-доверените последователи на Лорд Волдемор – Черния знак. Посланието гласи, че „понякога  мракът се появява от неочакани места“, двата хаштага #HarryPotter и #CursedChild не улесниха разгадаването на мистерията.

Постът събуди любопитството на много фенове по света, давайки им нова надежда, че това може да е знак за някакво продължение на бестселъра на Роулинг: екранизация на осмата книга „Хари Потър и Прокълнатото дете“, издаване на нова книга или появата на нова сценична постановка.

Световноизвестният нюйорски площад „Таймс Скуеър“ се пръскаше буквално по шевовете от най-верните фенове на „момчето, което оживя“, придошли от всички краища на света, в очакване на разбулването  на тайната. Сред тях и холивудски личности, които също обожават творчеството на британската писателка. Сара Джесика Паркър също бе забелязана сред тълпата с магическа пръчка в ръце, тръпнейки в очакване.

Най-сетне отговорите бяха получени. Разбра се, че публикацията в Twitter се отнасяла за най-новото лого и слоган на доходния мюзикъл, базиран върху осмата книга. Но феновете не бива да униват, вас пак се очаква излизането на третият от общо пет филма от сагата „Фантастични зверове“ догодина, чието действие се развива десетилетия преди малкия Хари Потър да започне обучението си в училището за вещици и магьосници Хогуортс.