Ретроградният Юпитер – скритата благословия

Когато срещнем или чуем думата „ретрограден“, е напълно нормално да си помислим, че става дума за прословутия „Ретрограден Меркурий“. И в това няма нищо чудно, тъй като малката планета става ретроградна поне 3-4 пъти в годината. Ало това космическо качество не е присъщо само за най-близката до Слънцето планета… Останалите 8 еднакво стават ретроградни – дори и Юпитер. Днес ще ви разкажем за Ретроградния Юпитер и какво означава за вас тази скрита „благословия“:

 

 

Какво означава „ретроградна планета“?

Ретроградно движение на планетата се наблюдава, когато от Земята изглежда така, че сякаш тя се движи назад. Това, разбира се, не е действителното движение на планетите, а само привидно, поради елипсовидното им придвижване. Движейки се напред планетите забавят скоростта си, спират и започват да се връщат назад, след това отново спират и пак поемат напред. Различните планети имат различни периоди на ретроградност с различен етап от време: Венера, например, е ретроградна за период от около месец и половина веднъж на двадесет и един месеца.

„Обратното въртене“ най-често е свързано с избягването на действия, свързани с характеристиките на съответната планета (да внимаваме с комуникацията и технологиите са типични „червени флагове“ за Ретроградния Меркурий). Но и тези временни периоди са и много благодатни, когато имаме нуждата да се разделим със стари и ненужни неща: страхове, фобии, ненужни връзки или пък да бъдем по-смели и дръзки.

Примерна натална карта.

Наред с това ретроградното движение на планетите се отразява върху живота на всеки един от нас. Но също така и много зависи и от нашите хороскопи и натални карти; дали енергийните промени и въздействия ще са частични или цялостни.

От кога до кога е Ретроградният Юпитер?

В интерес на истината, петата планета от Слънчевата система е вече ретроградна – от 28-ми Юли насам. Юпитер ще бъде ретрограден до 23-ти ноември тази година. А през 2023-а – тъй като огромната планета ежегодно започва да се върти наобратно – от 4-ти септември до 30-ти декември.

Какво означа това?

Римският бог Юпитер.

За разлика от Меркурий, влиянието на Ретроградния Юпитер е доста приятно. Да припомним, че в астрологията петата планета символизира щастието, победата, празнуването и разширението. Ето защо, когато Юпитер е ретрограден, той ни дава още един шанс да наваксаме с пропуснати възможности или да сбъднем нашите съкровени мечти.

Юпитер ще ви ориса, точно като трите добри феи от „Спящата красавица“ на „Дисни“.

Наред с това, неща, които сме изживели преди обратното въртене на планетата, е възможно да се завърнат с нова сила, бидейки впоследствие благословени. Например намирането на нова работа, печалбата от лотарията, усъвършенстването на ново умение или започването на нов романтичен цикъл.

Също така това е и периодът, в който трябва да бъдем самите себе си – безпардонно и да не се страхуваме от негативното и токсично мнение на останалите. Това е и времето, когато можем да бъдем забелязани заради креативните ни умения, подобрения ни външен вид (макиаж, хранителен режим, облекло, стил, спортуване) и/или да изразим това, което ни е на сърцето.

Но освен да бъдем смели, креативни и безпардонно самите себе си, трябва да знаем, че Юпитер ни благославя – като истинска фея орисница – с възможности и мечти, които преди – поради една или друга причина – не са могли да бъдат сбъднати и манифестирани в триизмерния свят.

Стрелецът е управляван от Юпитер.

И не на последно място, тъй като Юпитер управлява зодия Стрелец и Деветия астрологичен дом, е идеалното време не само да обогатим знанията си с философски и езотерични четива, но и да плануваме епични и незабравими пътувания (дори и ако са само до съседния град).