Residential Park Plovdiv – новият луксозен жилищен комплекс в града на седемте хълма

Неотдавна в Пловдив бе даден официален старт на изграждането на най-новия му жилищен комплекс. Разказва ме ви къде ще се намира и какво ще представлява:

 

Район “Тракия” бе избран за реализирането на бъдещия мегапроект. Точното му място е булевард „Освобождение“ от кръстовището му с улица „Княз Борис Първи“ до това с улица „Пеньо Пенев“. Строителят е „Главболгарстрой“ АД, който ще изпълни проекта на архитект Радко Тодоров.

Новият комплекс ще се разпростира на територия от близо 137 дка, като на него ще бъдат изградени 60 блока (от 7 до 11-етажни), като в тях е включено и облагороденото междублоково пространство. Освен жилищните сгради ще бъдат построени и открит търговски център с магазини, ресторанти, сладкарници, кафенета, банков клон и много други обекти, свързани с обслужването на комплекса. Наред с това зоната ще разполага с огромен подземен паркинг за над 1500 автомобила.

Ще се предлагат апартаменти, студиа и ателиета. Цените още не са определени, въпреки че вече има силно заявен интерес, а инвеститорът обещава атрактивни предложения. Разбира се, най-скъпи ще бъдат апартаментите на последните етажи.