Приказен карибски остров, по-евтин от средностатическа американка къща, търси своите нови собственици

Остров Игуана се намира само на 20 км източно от Блуфийлдс, Никарагуа.

 

 

Приказният остров е обявен за продажба само срещу 475 хил. долара, по данни на Private Islands Inc. Целият имот е голям 5 акра, като разполага с къща, къща за прислуга или гости, наблюдателна кула, кей, дървени пътеки и прекрасна флора, съставена главно от кокосови и бананови дървета.

Къщата и наблюдателната кула.

Домът не само е напълно обзаведен, но е и построен в типичен карибски стил. Той има 3 спални, 2 бани, кухня, трапезария, всекидневна и веранда. Също така островът разполага със собствен резервен генератор, септична яма и водохващаща система, като на него има и Интернет, мобилна мрежа и електричество.

Изглед от верандата към тюркоазените води.

Любопитно е да се спомене, че на острова няма почти никакви насекоми или каквито и да е диви животни, освен прелитащите от време на време птици. Ала за любителите на риболова, тюркоазените води на Карибско море предлагат богато разнообразие от скобари, риба тон, скумрии, баракуди, риба меч и уаху.

Верандата.

Впрочем, купувачите също така могат да разчитат на лоялните мениджър и пазачи, запознати много добре с острова, които могат да останат на него или да го наглеждат, по нареждане на бъдещите собственици.