През лятото „Българската Коледа“ се отчита за 400 усмихнати деца

Инициативата „Българската Коледа“, която през 2021 г. започна деветнадесетото си издание, се отчете в разгара на лятото.

Общо 400 деца с различни заболявания, имащи нужда от скъпи лекарства, рехабилитация и помощни средства, са получили помощ благодарение на състраданието и щедростта на дарителите, участвали в инициативата.

За лечението им са дарени средства в размер на близо 640 000 лева. Само през юли помощ са получили 61 деца. Набирането на дарения за кампанията „Българската Коледа“ продължава през цялата година, а не само за Коледа.

Това е така, защото, както болните деца трябва да продължават лечението си в продължение на месеци, така и щедрото сърце затуптява по особено, както биха се пошегували някои, не само в края на годината.

Настоящото издание на президентската благотворителна инициатива започна на 1 декември 2021 година и ще продължи до края на ноември 2022 г. под наслов „Дари надежда на дете в беда“.

Това деветнадесето издание на „Българската Коледа“ е фокусирано върху спешната помощ и интензивното лечение на децата и специално за тази цел са заделени общо 3 070 000 лева.

В момента има обявена обществена поръчка за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебни заведения в цялата страна, където се лекуват малките пациенти.

Постъпили са оферти за 28 различни медицински апарати. След края на процедурата ще бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лечение за над 20 лечебни заведения – университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Така че, ако се чудите как в това горещо време да разведрите настроението си – спомнете си за „Българската Коледа“, за зимата, която носи чистота и надежда, и направете дарение – за да бъде помогнато на още едно дете, за да бъде върната вярата в доброто на още едно семейство.