През 2028 г. Lamborghini пуска на пазара електромобил

Италианската автомобилна компания Lamborghini демонстрира новия си електрически автомобил Lanzador, който ще бъде пуснат в производство през 2028 г., съобщава Yahoo Finance.

Новата кола бе показана на Monterey Car Weeк. Тя е като автомобил от клас Ultra GT – купе с две врати – с интериор 2 + 2 и увеличен просвет. Джантите му са 23-инчови, а екстериорният дизайн е вдъхновен от настоящите модели на Lamborghini.

Разполага с проектирана специално за него система за активна аеродинамика Aerodinamica Lamborghini Attiva, която включва подвижен сплитер, дифузьор и други елементи на бодикита. Работи на два режима – Efficient и Downforce. Първият е пестящ енергия, а вторият е за включване на мощностите в максимална степен.

Техническите характеристики на Lamborghini Lanzador все още не се разкриват. Известно е, че той ще има три електрически мотора (един на предната ос и един на всяко от задните колела) с обща мощност 1 MW или 1360 конски сили.

Електрическата кола ще е с напълно управляемо шаси, с въздушно окачване с адаптивни амортисьори и с нова версия на системата на Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata за ефективно шофиране.

Автомобилът е четириместен, като задните седалки са сгъваеми и това позволява да се увеличи обемът на багажника. Новият модел не разполага с класическите огледала за обратно виждане, които са заменени от видеокамери.

Серийното производство на електромобила Lamborghini Lanzador ще започне в завода в Сант’А̀гата Болонѐзе. Преди това от Lamborghini ще разширят монтажната си площ и ще наемат нови служители.