Ferrari представи автомобил „скица“ – само за благотворителост

Ferrari представи създадения по поръчка суперавтомобил „скица“ от модела 812 Competizione.

Принципно 812 Competizione е доста рядък – от него има само 999 бройки, които се продават по целия свят. Уникалният автомобил „скица“ или Tailor Made (създаден по поръчка) е малко по-специален. Той е поръчан от Ferrari North America и изглежда сякаш е нарисуван с маркер.

Прокараните стрелки и защриховани места сякаш са направени, за да подчертаят изяществото на дизайна на автомобила, включително изострената форма на въглеродните влакна, които пресичат хоризонталната равнина на предния капак.

Така, както проектантът е скицирал автомобилът, така той и оживява – като истинска, детайлно разграфена, светкавица на пътя.

„Основното предизвикателство беше да се намери перфектният баланс между безупречната техническа реализация и поддържането на творческата искра и артистичното майсторство, които си личат от замаха, с който са правени чертежите на главния дизайнер на Ferrari, Флавио Манцони“, признават от компанията.

Както вероятно се досещате, уникалният суперавтомобил е създаден според „наброските“ на главния дизайнер на италианската марка – роденият през 1965 г. в Сардиния Флавио Манцони. Автомобилът е завършен в матово жълто или както той го нарича „трислойно жълто“.

Кабината е проектирана в тон с каросерията – използвана е жълта луксозна тапицерия, по-известна като алкантара, която е произведена от 65% рециклиран полиестер. Върху него са избродирани и дизайнерски елементи. Част от интериора е тапициран с дамаска Superfabric.

Създаденият по поръчка автомобил „скица“ не се различава от стандартното Ferrari 812 Competizione. Купето е оборудвано с 6.5-литров атмосферен V12 двигател и е с мощност 830 конски сили. Освен това има 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, с 692 Nm въртящ момент. Автомобилът постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.85 секунди, а максималната скорост, която може да вдигне е от 340 км/час.

Единствената по рода си кола – скица – Ferrari 812 Competizione ще бъде продадена на търг по време на голямото събитие за компанията – Ferrari Gala. Това ще стане на 17 октомври, в Ню Йорк. Приходите от търга ще отидат за благотворителност, съобщават от Ferrari.