Porche Cayenne Gemballa

Porsche не подмина модификацията GTS на Cayenne, която превишава 500 конски сили, а от германското подразделение за тунинги веднага направиха доработка. Специалистите от Gemballa, я осъществиха като създадоха специален пакет за подобряване възможностите на GTS.

 

Забележителното е, че моделът е получил изцяло различен външен вид, който е вдъхновен от суперавтомобила Porsche Carrera GT. Новият спортен пакет за Cayenne GTS е наречен Tornado Concept. Той предлага изцяло нови елементи в дизайна на колата, като лети джанти с пет спици, по-големи отвори за въздух в предната маска, капак на мотора от карбон и фибростъкло, нови задни светлини и интегриран в задната броня дифузьор, както и редица допълнения, правещи каросерията по-аеродинамична и бърза. Интериорът също е претърпял редица нововъведения – правят впечатление новите спортни седалки, панорамният покрив и централната конзола с дизайн напомнящ на Carrera GT.

Двигателят е V8 с обем 4.8 литра. Освен доработката на GTS Gemballa е създала и специална топ мощна версия GTR, която е олекотена, има състезателни седалки и преработен двигател. Към агрегата на GTS са добавени две турбини и мощността надхвърля 700 конски сили.  

Porsche Cayenne Gemballa е лимитирана в няколко десетки бройки, като джип от този ранг спокойно може да съперничи на някое спортно двуврато купе или на роудстър от германското спортно подразделение.