Понеделник, 18 април – Откриващи изход от всяка ситуация

Днес Меркурий взаимодейства по благоприятен начин с Венера. Разположението между двете планети ще насърчи интересите ви към изкуството и финансите.

От друга страна орбитите на Меркурий и Уран образуват ъгъл от 60 градуса, което ще ви зареди с изобретателен дух.

Разположението на Слънцето спрямо Плутон ще повлияе на начина, по който налагате мнението си. Мнозина могат да не пожелаят да променят позициите си, независимо какви аргументи им изложат от отсрещната страна. Подобен инат може да провокира безсмислени спорове и дрязги – не си го причинявайте. За предпочитане е да отстъпите, тогава денят ви ще мине под знака на мисълта на поета Хайнрих Хайне: „Знам навсякъде в пустинята на живота да открия красив оазис“.

А ето какво да очакват представителите на отделните зодии:

Овни, „работата“ е съществително от женски род и затова отношението ви към нея трябва да е внимателно, като с любима жена. Но не жертвайте всичко за нея – има риск да се почувствате прелъстени и изоставени.

Телци, днес ще трябва да изпълните много задачи едновременно. Но с чест ще се справите с предизвикателството и самият Гай Юлий Цезар би ви завидял.

Близнаци, не се надценявайте. Това може да доведе до нежелани последици и да се отрази неблагоприятно на финансовото ви състояние. Логично би било да се вслушате в по-опитни колеги, които искат да ви помогнат със съвет.

Раци, днес е подходящо време за откровени разговори с шефа ви. Разговорът ще ви помогне за кариерното ви развитие. Но ако имате възможност, изчакайте, нещата ще се случат естествено.

Лъвове, не се опитвайте да компенсирате бавните си действия през първата половина на деня с шокова активност през втората. Направете си план и стриктно го спазвайте.

Деви, днес, въпреки притесненията си, няма да имате финансови проблеми. Може да си позволите да си направите подарък. Скоро ви предстои да започнете нов, много печеливш бизнес.

Везни, придържайте се към принципа – „Спестеният лев е спечелен лев“. Не харчете импулсивно и това ще ви донесе големи успехи на финансовия фронт.

Скорпиони, радвайте се на процъфтяващите си бизнес отношения. В същото време ще ви се наложи да теглите заеми – препоръчително е да си изберете такъв погасителен план, че възможно най-бързо да изплатите сумата.

Стрелци, онези от вас, които отдавате имоти под наем или ги продавате, днес ще направите страхотен удар. Същото важи и за онези от вас, които продават кемпери или яхти.

Козирози, днес ще работите в завиден синхрон с колегите си. В личния си живот ще се радвате на подкрепата на близки и приятели. Може да имате някои финансови притеснения, но тяхното отстраняване не зависи само от вас.

Водолеи, ще сте изправени пред редица нови предизвикателства. Ще тряба да се доказвате отново и отново. За да се справите с изпълнението на новите задачи, ще ви е необходимо да положите допълнителни усилия. Това може да ви стресира и да стане причина да сте нервни и раздразнителни. Запазете самообладание.

Риби, днес ще трябва да проявите засилен самоконтрол. Добре е да не се гневите и вбесявате прекалено лесно, защото така ще загубите уважението на колегите и партньорите си. При бизнес преговорите, които днес ви предстоят, е важно да се въздържате от прибързани отговори.