Плутон среща Водолей: Какво означава това?

След като в продължение на месеци наблюдавахме доста интересни и редки астрологически феномени в нашата Слънчева система, сега ставаме свидетели на ново – и много рядко – космическо явление. Разказваме ви кое е то и какво представлява:

 

След няколко месеца – по-точно от 23-ти март догодина – Плутон ще напусне съзвездието Козирог и ще влезе в това на Водолея. Като се има предвид, че вече сме в Ерата на Водолея, както вече писахме, това е доста революционно време не само за Вселената, но също така и за Земята и нейните обитатели.

В интерес на истината, последният път, когато Плутон е бил в конюнкция (съединение) с Водолей, е чак през далечните 1778-1798-а. Тези две години са изключително важни не само за историята, но и за еволюцията на човечеството (за тях ще отделим няколко думи след малко).

За тези, които малко или много са запознати с астрологията, Плутон – подобно на древноримския бог – е планетата на смъртта, прераждането, времето, циклите, революциите, началото и краят. А бидейки в конюнкция с въздушния знак на Водолея – символизиращ технологиите, нестандартното, пътуването по въздух, бунтовете, въстанията, приятелствата и общуването – със сигурност ще очакваме рязка и динамична промяна не само в ежедневието ни, но и обществото като цяло. Това допълнително се подсилва от факта, че Плутон ще остане в съзвездието Водолей поне 20 години.

Книгата Horoscope Symbols на Робърт Ханд.

Плутон представлява еволюционна сила, вградена в природата на нещата. Живите същества непрестанно се развиват: растат, умират, разграждат се и се превръщат в нещо друго. Цивилизации и култури се появяват, издигат се, сгромолясват се и впоследствие се превръщат в семена на нови култури и цивилизации…“ – пише астрологът Робърт Ханд в книгата си Horoscope Symbols.

Ролята на Плутон е да поддържа двигателя на Вселената, като елиминира това, което вече не може да поддържа живота и не ни е в полза. Ако нещо е гнило, Плутон просто ще го отстрани, за да остави място за здравословен растеж.“ – допълва индийската астроложка Нааджми в Twitter.

Ала докато деветата планета на Слънчевата система ще остане 20-ина години в бунтовническия въздушен знак, то някои други планети ще влязат в конюнкция с червения Марс – планетата на войната, сексуалната енергия, гневът, действията и решимостта. Това са Юпитер през 2023-а, Сатурн – от 2025-а до 2028-а и Нептун – от 2025-а до 2039-а. Страстната връзка между тези небесни тела несъмнено ще предизвика появата на разговори за просветление, изследване, лидерство и поставянето на нови граници.

,,Превземане на Бастилията“ на Жан-Пиер Уе.

А сега да припомним кои исторически събития са били повлияни от последната конюнкция на Плутон и Водолей: Американската война за независимост (1775-1783), Френската революция (1789-1799), откриването на ваксината срещу едрата шарка от Едуард Дженър през 1796 г. и пристигането на първите европейски заселници в бъдеща Австралия през 1788 година.