Петък, 17 декември – Нетърпение, войнственост, инат

Днес Луната и Марс са в опозиция, което може да ви направи по-раздразнителни, нетърпеливи, войнствени и инатливи от обикновено.

Петъкът е денят от седмицата, който се управлява от Венера – планетата, свързана с женската енергия. Затова жените ще се чувстват особено привлекателни и чаровни.

Трябва да се отчете фактът, че планетата Марс, която се свързва с мъжествеността, е точно срещу Венера. Препоръчително е мъжете да са по-скромни и смирени и така по-лесно ще общуват с жените и ще им върви в общия бизнес.

Ето какво да очакват представителите на отделните зодии:

За Овните е идеален ден да уредят нерешените си финансови въпроси. Трябва да са внимателни при всяко ново начинание, както когато работят с пари. Ще имат засилена интуиция за разумни инвестиции. Дори и по-големи покупки не трябва да ги притесняват – спокойно могат да помислят за нова кола или къща.

Телците е добре днес да не инвестират големи капитали в нови начинания. В противен случай това ще има негативни, ако не и катастрофални последици. Много е вероятно да заложат на грешен ход. Ако от дълго време са планирали сериозна покупка, е по-добре да изчакат още малко – вероятно скоро ще се случат определени събития, които ще развалят плановете им.

Близнаците няма да имат късмет на финансовия фронт. Интуицията им няма да проработи. Заради това е препоръчително да си вземат няколко дни отпуска, за да съберат нови сили.

За Раците е по-разумно, независимо колко изкушаващи предложения за бизнес получат днес, да изчакат. Хората, които им отправят офертата, не им казват всичко. Възможно е да има неприятни изненади. Търпението е добродетел и това важи с особена сила в сферата на финансовите трансакции.

Лъвовете могат без проблем днес да се подложат на шопинг терапия. Ако искат да си купят нещо по-голямо, нека не се колебаят. Този петък е сигурно, че няма да правят излишни харчове – всяка стотинка ще си заслужава покупката.

За Девите днес няма да е в сила принципът „Ранно пиле рано пее“ – дори и да изпълнят ангажиментите си с огромно закъснение, ще го направят толкова добре, че никой няма да ги упрекне, че не са спазили сроковете.

Везните са в много добро настроение – тъкмо за да се захванат с нови бизнес проекти. Сред тях има опция да се посветят на нещо, за което са мечтали от дълго време.

Скорпионите днес ще имат отлични възможности за експериментиране. Нека се вслушат във вътрешния си глас, в сърцето си и няма да понесат загуби. Времето е подходящо да изпробват нови начини за правене на бизнес.

За Стрелците денят е подходящ за нови придобивки. Приятелите им и бизнес партньорите им ще им дадат тъкмо онзи съвет, от който имат нужда.

Козирозите ще се справят с конкуренцията, което им дава шанс да сбъднат мечтите си. Добре е да не лежат само на стари лаври, а да се отблагодарят на съдбата за късмета си и да започнат да развиват благотворителни дейности.

Водолеите днес ще установят нови контакти, които ще са им изключително полезни в бъдеще. Ще имат засилена интуиция, благодарение на която навреме ще усетят кога бизнес партньорите им спестяват някои неща или откровено ги лъжат.

Рибите днес ще си дадат сметка за недостатъците и слабостите си. Важно е да проявят мъжество, да не изпадат в униние и да си дадат време, в което да се подготвят за мащабните проекти, с които са ангажирани. На този етап е препоръчително да избягват да правят големи инвестиции.