Парижкият апартамент на Карл Лагерфелд вече се продава

Луксозният апартамент на известния немски моден дизайнер вече може да бъде ваш.

 

 

По информация на Spiegel, жилището се намира в идеалния център на френската столица – с изглед към Лувъра и река Сена – в историческа сграда от XVII век. Площта му е 260 кв. метра.

Любопитно е да се спомене, че, по думите на френския модел и муза на Лагерфелд, Баптист Джабикон, апартаментът прилича повече на „космически кораб”, отколкото на жилище”. Оказва се, че Лагерфелд не само е премахнал всички стени в апартамента, заменяйки ги само с плъзгащи се стъклени врати, но и кухнята е изцяло изработена от полирана неръждаема стомана.

Ала най-куриозното е, че въпросната кухня никога не е била използвана. Храната на немеца била сервирана в друг апартамент, като за нея се грижили двама готвачи. Лагерфелд разполагал и с трети имот в Париж, където са се помещавали фотостудиото му и огромна библиотека. А пуснатият му в продажба апартамент служил най-вече за негов офис.

Първоначалната му цена е 5,3 млн. евро, като до търга са били допуснати само участници, които са депозирали 1,06 млн. евро като гаранция.