Париж: Емблематичният бутик на Dior вече не впечатлява само с модната си колекция

След почти две години на ремонтни дейности и проектиране, френската луксозна модна къща Dior отново отвори вратите на най-първия си магазин, намиращ се на авеню „Монтань“ 30. Бутик, ресторант, градина и музей – ето какво друго може да откриете на знаковия адрес във френската столица:

 

Всичко започва през далечната 1946 г., когато даровитият моделиер Кристиан Диор (1905-1957) купува въпросното място, за да открие там собствена модна къща. Ала преди две години сградата затваря врати.

Знаковата сграда.

Причината – необходим ремонт, чрез който да се освободи пространството от 13 600 кв. м. за новата визия на емблематичния адрес. Това налага преместването на офисите на бранда в друга постройка на „Шанз-Елизе“. И така преди броени дни, след двегодишен ремонт и избухналата пандемия от коронавирус, авеню „Монтань“ отново посрещна верните си почитатели.

Обновеният бутик.

Когато влязат в сградата, гостите първо попадат в бутик с площ от 2200 кв. м., където са прецизно изложени моделите на Мария Грация Кюри (творческият директор, отговарящ за дамската модна линия), на Ким Джоунс (творческият директор, отговарящ за мъжката модна линия) и съкровищата на Виктоар дьо Кастелан (творческият директор, отговарящ за бижутата). Знаковите парфюми и козметика на лейбъла също заемат достойно място в обновения шикозен имот.

Част от магазина.

За по-нататъшното невероятно изживяване на всеки клиент допринасят както три приказни цветни градини, така и ресторант и сладкарница, ръководени от френския шеф Жан Имбер. В този нов храм на лукса са разположени и работилници за висша мода, бижута и часовници, както и апартамент за отсядане, запазен за по-платежоспособните клиенти.

Ресторантът.

Не на последно място посетителят има възможност да види La Galerie Dior. Пространство от 2000 кв. м., предназначено за музей, където са изложени най-знаковите и известни модели дрехи, скици и моменти от историята на луксозната къща.

Сладкарницата с прилежащата към нея градина.

Със сигурност това култово място трябва да бъде включено в списъка с места за задължителни посещения на най-запалените фенове на модата и Dior.