Oscars 2021: Подготовка, физическо присъствие и противоепидемични мерки

След като коронавирусът ненадейно връхлетя света, на човечеството му се наложи в най-кратък срок да намери алтернативни начини, чрез които да продължи всекидневния си начин на живот. Това се отнася и до предстоящата 93-тa церемония по връчването на престижните награди „Оскар“. Вместо да отлагат култовото събитие, организаторите решиха то да бъде не само присъствено, но и да се проведе в железопътна гара. Ето какво друго се знае до този момент за галавечерта, планирана за 25-ти април:

 

Кинолюбителите най-сетне могат да си отдъхнат – те отново ще могат да видят идолите си върху червения килим. Вместо от вкъщи – облечени по пижама и с отворено приложение Zoom, Харисън Форд, Брад Пит, Рийз Уидърспун и други знаменитости ще се издокарат с най-новите модели облекла от света на висшата мода.

Все пак организаторите са наясно, че пандемията от COVID-19 все още не е приключила. Затова потърсиха ново място, където да се състои събитието при спазване на всичките противоепидемични мерки. Макар и „Долби Тиътър“ да си остава обичайното място за провеждане на церемонията, неотдавна се разбра, че ще има и второ пространство – прочутата жп гара „Юниън Стейшън“ в Лос Анджелис.

„Юниън Стейшън“ – екстериор.

Построена е през 1939-а в архитектурните стилове Арт Деко, мисионерски възрожденски и стриймлайн модерн. Тя не само ежедневно обслужва над 110 хил. пътници, но и в нея са заснети някои от най-популярните холивудски филми: „Станция Юниън“ (1950), „Чандлър“ (1971), „Пърл Харбър“ (2001). Дотук добре, но организаторите все още обмислят как ще „разполовят“ 93-тото издание на „Оскарите“ между тези две локации.

„Юниън Стейшън“ – интериор.

Любопитно е да се спомене, че за трети път от своето съществуване, церемонията ще се проведе без главен водещ. Вместо това 15 звезди: Анджела Басет, Холи Бери, Бонг Джун Хо (връчващ „Оскар“ за най-добър режисьор), Дон Чийдъл, Брайън Кранстън, Лора Дърн (връчваща „Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля), Харисън Форд, Реджина Кинг, Марли Матлин, Рита Морено, Хоакин Финикс (връчващ „Оскар“ за най-добра женска роля), Брад Пит (връчващ „Оскар“ за най-добра поддържаща женска роля), Рийз Уидърспун, Рене Зелуегър (връчваща „Оскар“ за най-добра мъжка роля) и Зендая ,ще ръководят шоуто и ще раздават призовете.

В интерес на истината, конкуренцията тази година е особено тежка – не само заради българската актриса Мария Бакалова, номинирана за „Оскар“ в категорията за поддържаща женска роля за участието си в „Борат 2“, не само заради състезаващите си кинозаглавия от 2020-а и началото на 2021-а, но и защото филмът „Манк“ е с най-много номинации – цели десет! Както се казва „Нека най-добрият да победи!“.