Нов дизайнер в модната къща „Роберто Кавали“

Ако сте били тийнейджър, когато звездите на Бионсе, Бритни Спиърс и Кристина Агилера са изгрявали, то със сигурност са ви правели впечатление дрехите, с които са шествали по червения килим, и сте чували името Роберто Кавали. Днес към модната му къща е привлечен нов дизайнер. Ето още подробности около свежото попълнение.

 

От времето, когато основава едноименната си марка през 1972 г. до пенсионирането си през 2014 г., Кавали „зарежда“ модните подиуми с изобилие от тигрови ивици, шарки на жирафи, пеперудени крила, пайети и много, много блясък. Неговата естетика много напомня тази на Версаче и Долче и Габана, но бе с някакво преклонение пред природата.

Роберто Кавали с модела Изабел Гулар.

Тези дни модната къща „Роберто Кавали“ се завърна на сцената с малко по-различна енергия.

Фаусто Пулизи.

Това се дължи на новия ѝ дизайнер – роденият в Сицилия Фаусто Пулизи. Той има модна линия още от 2010 г., но стана световно известен след като през 2012 г. облече Ники Минаж и M.I.A. на участието им на Супербоул.

Ники Минаж и M.I.A. на участието им на Супербоул заедно с Мадона.

И докато при Роберто Кавали облеклата бяха само като за парти на богини, то при Пулизи се усеща по-друга чувствителност – той смята, че всеки трябва да може да се облече в дрехата му, като същевременно запазва нейната способност да носи купонджийско настроение.

При мъжкото облекло Пулизи избягва старата естетика на „плейбоя от Сен Тропе“ и се стреми дрехата да надскача сваляческия стил на живот.

Що се отнася до Холивуд, дрехите на „Роберто Кавали“, създадени от Пулизи, бързо привлякоха вниманието на звездите.

Дженифър Лопес.

През май Дженифър Лопес бе с негова жълта рокля на концерта на Global Citizens.

На следващия месец, на наградите BET, Меган дъ Стелиън също бе с негова рокля с пера и с дълга цепка.

Меган дъ Стелиън.

Но независимо от интереса към новия дизайнер, се наблюдава и някакъв траен интерес към почерка на стария Роберто Кавали. На наградите на MTV 2021, например, Бретман Рок бе със същия модел рокля на Роберто Кавали – с огромни тигрови ивици, с която е била покойната певица Алая на същата церемония през 2000 година.

Бретман Рок и Алая.

През август изпълнителката Оливия Родриго снима музикален видеоклип към песента си Brutal, в който е с модела рокля „Роберто Кавали“, любим на Бритни Спиърс през 2003 година.

Оливия Родриго и Бритни Спиърс.

Но Пулизи не е недоволен или ревнив – той е благодарен на всички, които избират марката „Кавали“ и припомня, че когато нейният основател – младият Роберто започвал творческия си път, рисувал върху дънкови платове във Флоренция.

„Той, безспорно е постигнал голям успех, но началото е било скромно“ – казва Пулизи. След кратка пауза добавя:

Из лятната колекция на „Роберто Кавали“ 2021.

Искам да предложа един вид демократизация на марката – посланието, че жената, която я носи, може да е също толкова бляскава и впечатляваща, макар и да е избрала по-универсален тип дреха. Искам и занапред да бъда кралят на роклите, но също така и кралят на дънките и тениските. И ви обещавам – никога няма да бъда минималистичен дизайнер“.