Понеделник, 27 септември – Меркурий става ретрограден

Меркурий е във Везни и от понеделник (27 септември) става ретрограден. Това ще продължи до 18 октомври 2021 година.

При ретрограден Меркурий могат да възникнат забавяния и трудности в сферата на комуникациите, транспортните връзки, при сключването на договори и всякакъв вид споразумения. При техническите устройства (телефони, компютри, автомобили и т.н.) е много вероятно да възникнат бъгове или изцяло да откажат да работят.

Ние не можем да предотвратим случващото се, но можем да контролираме нашата реакция и да се подсигурим с план Б за действие.

А ето какво да очакват отделните зодии:

Овните ще трябва да проявят търпение и самообладание. Да внимават да не бъдат измамени, точно днес да не дават пари на заем и особено сутринта да не влизат в конфликт с никого.

Ако шофират, да бъдат внимателни да не извършат нарушение, защото е много вероятно да им бъде наложена солена глоба.

Телците е препоръчително да избягват големи и необмислени покупки. Напълно е възможно да искат да си купят нещо практично, а в крайна сметка да се приберат у дома с гигантска ваза, в която единствено могат да се сложат паунови пера. Ако попълват документи, да обърнат внимание на инструкциите и уточненията, които са написани с малки буквички.

За Близнаците е подходящ ден да си купят пералня, хладилник или голям кухненски робот. Новата придобивка сама ще работи!

Раците днес ще бъдат прекалено самоуверени и недостатъчно внимателни. Някои от представителите на зодията ще искат да работят по няколко неща наведнъж, но е добре да не надценяват силните си страни. Важно е да обмислят стъпките си и да не поемат рискове.

Лъвовете да не се страхуват да се намесват в чужди конфликти и да проявяват властен характер. За да успеят, ще им трябва по-голяма решителност от обикновено.

 

Да не очакват, че неприятната ситуация ще се реши от само себе си. Днес ще трябва да променят плановете си повече от веднъж и ще им се наложи да действат по нестандартен дори за тях начин.

Девите ще трябва най-накрая да поправят стари грешки, доколкото е възможно. Планетите им вещаят успех, стига да забързат малко темпото.

Везните да не разчитат на бърз успех – ще трябва да работят усилено и да впрегнат цялата си воля в изпълнението на високите цели, които са си поставили.

Скорпионите е добре да завършат дълго отлагана работа – това не само ще ги разтовари психически, но и ще изстреля бизнес проектите им към неочаквани висини.

Стрелците е препоръчително да си починат малко и със свежи сили да започнат работа по стара идея за ново бизнес начинание. Да внимават при работата с документи, за да не трябва после да плащат солени глоби.

Козирозите е разумно да не взимат прибързани решения, макар че днес няма да имат много време за мислене. През първата половина на деня е вероятно да бъдат включени в ново бизнес начинание, което да промени плановете им. Важно е да не се бунтуват срещу тези обстоятелства, а да действат по начин, който няма да е в ущърб на нито една страна.

За Водолеите е добре да си позволят да помечтаят – особено в първата половина на деня. Могат да им хрумнат интересни идеи, които да им помогнат в бъдеще. Днес много от тях ще имат шанс най-накрая да намерят баланса между професионалния и личен живот.

На Рибите ще им се наложи да проявят характер. Може да трябва кардинално да променят поведението си и да излязат от рутината, с която изпълняват ежедневните си задачи.

В първата половина на деня е добре да покажат видими резултати от своята активност, а не веднага да се потапят в работата си.