Най-страшното лято за Лари Кинг

Легендарният американски телевизионен водещ Лари Кинг разказа на последователите си в Instagram за тежка загуба – той погреба две от децата си с разлика от няколко седмици.

 

На 28 юли от сърдечен пристъп почина приемният син на водещия, 62-годишният Анди Кинг, а преди дни си отиде и дъщерята му – 52-годишната Чая Кинг. Както съобщи самият Кинг, неотдавна лекарите я диагностицирали с рак на белите дробове.

„Да ги загубя изглежда толкова неправилно. Нито един родител не трябва да погребва дете“,  – написа скърбящият баща в Instagram и благодари за проявеното съчувствие за загубата му.

Чая е родена от брака на телевизионния водещ с модела на Playboy Алийн Акинс (Кинг е бил женен осем пъти, два пъти за Акинс). Анди е син модела от нейна предишна връзка. Лари Кинг осиновява момчето когато се жени за пръв път за Акинс. След смъртта на Анди и Чая телевизионният водещ остава с три деца – Лари –младши, Кенън и Чанс.

Сега телевизионният водещ е на 86 години. През април 2019-а той понесе втори инфаркт (първият е от 1987-а), а месец по-късно прекара и инсулт, който едва не завърши със смърт. През 1999-а Кинг пребори рак на простатата, а през 2017-а бе диагностициран с рак на белите дробове.

„Лекарите откриха болестта в много ранен стадия. Направиха ми операция в една от клиниките на Лос Анджелис. Когато ми показаха поредната рентгенова снимка на гръдния кош, и той се оказа чист, беше забавно да видя, че там, където по-рано имаше петънце, вече го няма” – разказа тогава водещият.

Днес Кинг продължава да работи – той води свое авторско шоу Larry King Now. Предаването на Кинг влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-продължителното телевизионно шоу с несменяем водещ.