Най-новото в света на летните коктейли

Какъв по-подходящ начин да се насладим на лятото освен да сме се излегнали на удобен шезлонг, край басейн или море, с увлекателна книга и … чаша разхлаждащ коктейл? Свежите питиета се променят с времето, но това не пречи на иноваторите на еликсири да забъркват по някоя нова и интересна рецепта. Ето защо ви разказваме за четири нови летни предложения от света на коктейлите, които да си направите или опитате това лято, ако търсите „нови хоризонти за покоряване“:

 

Авторът на тези рецепти е успешният австралийски предприемач и гастроном – Кам Нортуей.

Кам Нортуей.

Първоначално работи в различни барове и ресторанти, като не след дълго открива свои собствени заведения – Sweet&Chilli в Лондон и Rocker Bondi в Сидни. За него са писали редица влиятелни медии като Man of Many, Business Insider Australia, Hospitality Magazine, Australian Anthill, Whimn. Това лято той предлага на вашето внимание някои от най-новите си открития и шедьоври.

 

1. Australiana Spritz

Вкусно и свежо! Не на последно място това е най-добрият избор за австралийските лета – Australiana Spritz! За приготвянето на този коктейл ще са ви нужни 60 мл. газирана вода, 30 мл. просеко, 20 мл. вермут (Regal Rogue Lively White Vermouth), 20 мл. сух джин (Archie Rose Signature Dry Gin). А за украсата – 2 резенчета лайм и 1 клонче розмарин. „Австралийският шприц“ ще успее по съвършен начин да охлади летните ви страсти, докато през това време просто отмаряте край басейна или морето.

2. Tommy’s Margarita

Не са много напитките, които сякаш крещят: „Време е за летен купон!“. Но тази санфранциска версия на популярната „Маргарита“ сякаш казва всичко. Не се тревожете, рецептата е изключително лесна, така че и за първи път да забърквате коктейл, няма как да сбъркате: 50 мл. бланко текила, 15 мл. сироп (или нектар) от агаве и 30 мл. пресен сок от лайм. За финален щрих може да добавите и резенче лайм и, разбира се, не забравяйте да сервирате „Маргаритата на Томи“ с много, много лед.

3. Summer Treacle

Макар и този коктейл да е смятан за предимно зимен, Кам Нортуей създава перфектния му летен еквивалент. Необходими са ви 50 мл. черен ром, 3 капки ангостура битер (ароматна горчива настойка (битер) на спиртна основа, придаваща сух вкус на коктейлите), 10 мл. захарен сироп, 20 мл. прясно изцеден сок от ябълки (най-добре сорт „Грени Смит“) и лента портокалова кора за украса. Този летен еликсир не само ще ви освежи за броени секунди, но и наистина ще успее да „подслади“ живота ви.

4. Cucumber Collins

Ако се чудите, кой алкохолен микс e подходящ, както за много вкусна морска храна, така и за освежаване по време на много горещ ден, не търсете повече! За да забъркате ваш собствен Cucumber Collins, ви трябват 30 мл. сух джин (London Dry Gin), 20 мл. сироп от бъз (Bottlegreen Elderflower Cordial), 20 мл. прясно изцеден сок от лимон, 100 мл. газирана вода и 4 тънки резенчета краставица – за естетически вид. Със сигурност няма да останете разочаровани от тази пленителна „краставична магия“!