Най-необичайните офиси в света

Google, Airbnb, Microsoft и други примери.

 

Airbnb, Сан Франциско (Калифорния)

Airbnb е услуга за туристи и пътешественици, затова и дизайнерите са се постарали да отразят това в офиса на компанията. Освен, че има стена от жива зеленина, висока три етажа, офисът разполага и с малки заседателни зали във формата на палатки за къмпинг.

Cloudflare, Сан Франциско (Калифорния)

Американската компания Cloudflare, специализирана в киберсигурността, е измислила оригинално решение, свързано не само с дизайна на офиса й, но и с нейната основна дейност. В стените на помещениета са инсталирани 100 декоративни лавови лампи, с чиято помощ се генерират произволни числа за криптиране.

Microsoft, Редмънд (Вашингтон)

Microsoft създаде необичайни работни места в своя кампус – къщи върху дървета. Те разполагат с всички необходими удобства за работа на чист въздух, включително електричество и Wi-Fi. В една от къщите има и затворена дървена стая за работа в група.

AWeber, Чалфонт (Пенсилвания)

AWeber, специалист по имейл маркетинг, реши по оригинален начин проблема със стълбите в офиса си. Вместо да слизат по стпалата, служителите имат възможност да се спуснат по пързалка.

Google, Маунтин Вю (Клифорния)

Служителите на Google имат възможността да подремнат в работно време. За това офисът разполага с така наречените капсули за сън. Те позволяват да се изолирате от външни дразнители, да приведете тялото си в удобно положение и да слушате релаксираща музика.

Selgas Cano Architecture Office, Мадрид

Офисът на испанското архитектурно бюро Selgas Cano няма специални характеристики, той е специален сам по себе си и непрекъснато попада в рейтингите на най-добрите офиси в света. Става дума за стъклена тръба, която се намира в гората.