Най-красивият ресторант в света се намира в Испания

Макар и „Леня“ (Leña) да отвори за първи път врати преди няколко дни, това не попречи на ресторанта в Южна Испания да грабне тазгодишната престижна награда за дизайн – Restaurant & Bar Design Award. Ето за какво става дума:

 

„Най-красивият ресторант“ на 2021-а се намира в град Марбея, точно до андалуското крайбрежие, поемайки щафетата от миналогодишния победител Garden Hotpot в Чънду, Китай.

Част от интериора.

Конкуренцията бе доста силна, но това изобщо не притесни шеф Дани Гарсия и дизайнерското студио Astet.

Барът.

Интересно е да се спомене, че преди „Ле Леня“ на негово място се помещава друг ресторант на испанския кулинар – „Дани Гарсия Ретсауранте“  – носител на три звезди „Мишлен“. Ала макар и актуалното заведение най-вече да изпълнява функциите на стекхаус, луксозната обстановка не му липсва. Особено изисканите ястия на шеф Гарсия, като фоа гра и рататуй!

Дървото и камъните са сред основните акценти в дизайна, като в центъра на ресторанта е разположена самата кухня, която е открита. Така посетителите могат да се насладят на целия процес на приготвянето на сочните и вкусни стекове и меса.

Шеф Дани Гарсия.

Заслугата на дизайнерското изпълнение дължим на Оскар Енгроба и Ала Зрейгат от Astet. С този тандем Дани Гарсия си сътрудничи и за други негови заведения: „Бибо“ в град Малага и „Лобито де Мар“ в Марбея.