Най-добрите мъжки парфюми през последните десетилетия: Част Първа

Представяме ви пет невероятни мъжки парфюма, които също така са много подходящи и за летния сезон.

 

 

1. Maison Margiela Replica Jazz

Ароматът на френския бранд служи и като препратка към „Бурните двадесет“. Финото и богато благоухание е получено чрез смесването на тютюневи листа, зърна от ванилия, смола от стиракс, ром, олио от градински чай (салвия) и масло от ветивер от остров Ява. Последните, но също така важни съставки, за получаването на този съвършен мъжки парфюм, са розовият пипер, олиото от нероли и лимон примофиоре.

 

2. Bleu De Chanel

Поредният шедьовър на френската луксозна марка, който добре демонстрира дълголетния ѝ опит с текстила, модата, стила и – парфюмерията. Този одеколон омайва не само мъжете, но и жените чрез изтънчената си формула, състояща се от сушен кедър, сандалово дърво от Нова Каледония и силния и свеж аромат на грейпфрута.

 

3. Tom Ford Tobacco Vanilla

Парфюмените води на американеца отдавна са се утвърдили на пазара като еталон за качество, издръжливост и невероятно благоухание; Tobacco Vanilla също не прави изключение. Както навярно сте се досетили от името на парфюма, основните му съставки са тютюнът и ванилията. Техните аромати, обаче, са подобрени чрез смесването на зърна тонка, какао и изсушени плодове. Както казват: „Ако е достатъчно добре за самия Том Форд, значи е достатъчно добре и за мене“.

 

4. Acqua di Parma Colonia Futura

Брандът от италианския град Парма предлага на любителите на природата и приключенията една наистина интересна тоалетна вода. Това, което привлича мнозина към Acqua di Parma Colonia Futura, е нейната цитрусова и дървесна магия. Основните ѝ ингредиенти са лимонът, градинският чай и ветиверът. Но не само свежестта ѝ е това, което веднага пленява купувача; одеколонът е със 99% естествен произход.

 

5. Yves Saint Laurent Y L Perfume

Здравец, кедрово дърво и лавандула – всички те се намират в новата формула на Yves Saint Laurent, за чиято разработка взема участие и прословутият Лени Кравиц. Със сигурност мъжете не само ще се впечатлят от стилния дизайн на шишенцето и участието на музиканта, но и свежия, дървен аромат на Yves Saint Laurent Y L Perfume.

 

Продуктите могат да бъдат намерени както във физическите магазини на Douglas, Notino и Sephora, така и в техните онлайн магазини.