Hills of rock – рок събитието на уикенда

Все още може да си купите билети за рок събитието на уикенда – Hills of rock. На 2-ри и 3-и юли в Парка на летище София ще свирят големи банди като метъл групата Five Finger Death Punch, алтернативните рок изпълнители Placebo, метъл любимците Ill Niño и ска групата Dubioza Kolektiv.

 

Към тях ще се присъединят и Sistes of Mercy, Solence, Bazzookas, Koza Mostra, Kultur Shock и Odd Crew.

Koza Mostra.

Гръцката група Koza Mostra, която е най-влиятелната етник-ска-гард рок група в съседката ни, ще свирят първи – на 2-ри юли, от 17.00 часа. Сред хитовете, които ще изпълнят за българската публика, ще е най-известната им песен от „Евровизия“ – Alcohol is Free.

Втори на сцената ще излязат музикантите от холандската група Bazzookas, чието откриване се сравнява с това на динамита. Те са гръмки, енергични и взривоопасни. Контактуват си много спонтанно и искрено с всяка публика и това тяхно флиртуване с феновете е запазената им марка. Очаква се на 2-ри юли от 18.20 часа да представят нови песни от последния си двоен албум.

Sisters of Mercy.

Sisters of Mercy, които се смятат за емблема на готик рока, ще свирят пост пънк на 2-ри юли, от 19.50 часа. Феновете ще могат да чуят Андрю Елдрич – певецът с отличаващ се дълбок и меланхоличен тембър.

Dubioza Kolektiv.

Dubioza Kolektiv са босненска група, която има награда от MTV. Техните хитове, в които пеят за мир, разбирателство и толерантност и в същото време критикуват бюрокрацията и политиката, ще може да чуете на 2-ри юли от 21.20 часа.

Placebo.

Последна в събота на сцената ще излезе лондонската група Placebo. Тя има над 12 млн. продадени албума, като всичките седем от тях са в Топ 20 на британските класации, а два са платинени. Placebo са свирили с Дейвид Боуи, с Робърт Смит и с Майкъл Стипе. В събота, 2-ри юли, от 23.30 часа Placebo ще представят пред българската публика последния си осми албум – Never Let Me Go.

Odd Crew.

Единствената българска група, която има привилегията да свири на метъл концерта, е Odd Crew. Това ще стане на 3-и юли, от 17.20 часа. Те ще представят нови песни от последния си шести албум, след като подписаха с немския лейбъл Drakkar Entertainment и пуснаха нов сингъл и видео към него – Morning Lights.

Kultur Shock.

Kultur Shock – пънк метъл групата от Вашингтон, която изпълнява алтернативна балканска музика, ще отпразнува с феновете си 25-ия си юбилей. Тя ще забие на 3-и юли от 18.50 часа. В техния състав е българинът Вал Кьосовски, който свири на китара и е брат на барабаниста на „Контрол“ – Огнян Кьосовски. Последното им ново попълнение е гръцкият виртуоз на цигулка, саксофон, зурна и перкусии – Елени Говетас.

Solence.

Шведската група Solence, които имат близо 140 000 абонати само в Spotify, ще развълнуват феновете си с епичните си припеви на 3-и юли– от 20.20 часа.

Ill Nino.

Ill Niño, които са създателите на латино метъл стила, ще забият на 3-и юли от 21.50 часа. В последно време те водеха съдебни дела за името си, така че в София ще могат да си отдъхнат след тежката сага и с леко сърце да представят новия си албум IllMortals.

Five Finger Death Punch.

За финал метъл машините Five Finger Death Punch ще нажежат страстите до червено с парчетата, достигнали до Номер 1 в редица класации, като Inside Out, A Little bit Off и Living The Dream. Те ще излязат пред българската публика на 3-и юли от 23.30 часа. Да припомним – печелят популярност още с първия си албум – The Way of the First, който се появява през 2007 година. През последните години са една от най-успешните хеви метъл групи, като един от шестте им албума стана платинен, а други три – златни.