Мисията ни е да се развиваме и усъвършенстваме

В последния брой на списание Banker Special Силвия Джагарова и Калоян Атанасов разговарят с Пламена Динчева, спортен треньор, диетолог, клиничен психолог и енергиен лечител, чието правило номер едно е: Аз се развивам и затова съм тук.

Публикуваме го без съкращения.

Госпожо Динчева, бихте ли ни разказали за Вашия бранд Fuego Active и за проектите, в които участвате?

-Брандът ми Fuego Active е базиран на връзката между духа, тялото и физическата форма. Fuego Active  е спирит, майнд, боди, работим върху доразвиването на всички тези три аспекта. Те всъщност са ни вродени и ние с времето придобиваме нови качества и знания, за да открием духа на трансформиращото ново начало.

С всички мои проекти, лечения, ритрийти, трансформации, за които съм спомогнала и които съм постигнала за последните три години, над 15 000 души са преоткрили себе си чрез вярата, мотивацията и действието. Без да изпълним тези три най-важни стъпки, ние няма как да реализираме абсолютно нищо в нашия живот. Fuego Active променя съдби.

Това означава, че ако запалиш огъня в себе си и започнеш да вярваш и да работиш върху тази нова проекция на твоето съзнание и подсъзнание, не може да бъдеш спрян от когото и да било. Защото Бог е пред теб и ти вървиш по неговите стъпки.

Нещата, с които работим, са четирите елемента – водата, въздухът, земята и огънят. Формата като висша сила влияе върху човешкото съзнание. Ние работим върху всички тези 4-5 модела на духовност, които има във всеки един човек.

Открили ли сте за себе си каква е Вашата мисия в живота?

-Да, моята мисия е да съм лечител, аз развивам и лекувам хората, подпомагам тяхното вътрешно израстване като част от по-голям процес. Моите образователни квалификации от четири университета са планирани така, че да създадат завършен пакет от знания и умения. Квалифицирана съм в спорта като треньор по физическо възпитание, спортна акробатика и гимнастика, като кинезитерапевт, като клиничен психолог, с хипноза и Тета лечение.

Криминологията, която все още уча, ми служи и за да разследвам най-важното в един човек – духа с въпросите: Защо сме тук? Къде искаме да отидем? И докъде искаме да стигнем?

Важно е нашето вътрешно вдъхновение, когато човек е открил мисията си, той знае защо служи. Ако човек върви по стъпките на мисията си, няма да има никакви проблеми и винаги ще постига прогрес.

Възможностите идват от нашите правилно насочени мисли, а качествата ни са следствие от нашето развитие. Саморазвитието на личността е реално е нашето ново духовно начало.

Една жена е чувства уверена и красива, когато е забелязвана, ухажвана, когато е обичана, когато има добре сложено тяло, когато се храни здравословно.

Възможно ли е човек да преоткрие себе си и да черпи само вдъхновение от живота?

-Категорично да, човек постоянно се развива, ние прикриваме себе си чрез болката, която е най-големият учител, а след това влиза енергията и отваряме вратата на любовта.

Всяко едно страдание, всяка една сълза дава крила на нашата душа, за да може да открием и развием тази любов, за която всички копнеем. Не говорим само за любов между партньорите, любовта е всевишна, тя е в Бог, в хората, в приятелството, в животните, в комуникацията, в работата ни.

Когато хората се вдъхновяват от цялата енергия около нас, те дават и част от себе си на вселената и всемира. Ние сме част от Бога, защото и той е в нас и в нашето сърце.

Богочовекът е триизмерна проекция на „аз“-а. Ти си  си триизмерен и се развиваш постоянно, триадата е връзката между духа, бога и тялото на човека. Кое е най-важното в XXI, за да бъдат успешни хората?

Трябва да си естествен, да бъдеш себе си, да бъдеш активен и проактивен. Тук помага дори и вътрешната лека агресия, за да постигнеш стабилност и да бъдеш част от „високия“ ресурс в обществото. И така това, което искаш да имаш, ще идва само към теб. Не е задължително да са само пари, важен е и ресурсът на знанието.

Много хора търсят материалното в XXI век, но в духовното училище на живота трябва да развиваме себе си, да намерим баланса в нашето вътрешно „аз“. Така ще си отговорим на въпросите: Защо сме тук и какво искаме? Като се събудим утре, дали това „утре“ ще удовлетворява душата ни?

Вие помагате на дамите да бъдат най-добрата версия на себе си и да се освободят от ограниченията. Как?

-Всяка жена, която идва при мен е с надежда да промени нещо в себе си. Една иска да промени душата си и да отвори „третото око“, друга иска да свали килограми и да започне да се храни здравословно, трета – да се научи да танцува във феерията на божествения танц „огнена жрица“, който е мой патент. Други искат да впечатляват, да се научат на тази увереност, която всяка жена трябва да притежава, за да бъде стабилна и харесвана. Качествата на жената не са само вродените, но и развитите в училището на живота, което идва от златната енергия, наречена „всемир“.

Енергията влиза в теб и ти започваш да се развиваш. Много жени стават на 45-50 години и изведнъж се сещат, че искат да се развиват, да живеят, защото досега са отдавали цялата си любов към съпруга си, към децата си, и за съжаление са забравили за себе си, за своето вътрешно „аз“.

Храната изпраща много различни кодове, информация и настроения. Ако преяждаме, ние няма как да бъдем щастливи, ако не се харесваме физически, започваме да се саморазрушаваме.

Излекувах много болни жени, помогнах на много дами с проблеми с наднормено тегло, с хормоните, с нервната система, с мигрена, в сексуален аспект… една задоволена във всички отношения жена може да изгради такава „империя“, че нищо не може да я събори

Какви са личните програми, с които работите?

-Моите програми са най-различни, те са изцяло авторски, канализирани като информация от енергийното поле, от астрала, от архангелите, от Сириус В. Всичко това се трансформира в проекти с различно времетраене. Програмата „Духовен резерват“ е за един месец, в който жените свалят килограми по специален хранителен режим със специално зачислен код. Изчистват се от токсини и шлаки, събирани с години, започва се с пречистване на физическото тяло, на цялата болка, на всичко това, което е задръстено в нашите канали, в нашите вени и стволови клетки. Така ние започваме да регенерираме и да се подмладяваме чрез физическите процеси на тялото. Три пъти в седмицата се правят спортни и фитнес упражнения, те тренират с мен в затворена група с лайфове в Zoom.

В моята авторска патентована програма „Архангелска терапия“ се използват най-различни лечения, може да е молитва, послания от архангелите, Сириус В, най-вече се работи с молитвата в божественото изцеление и енергия.

Следваща програма е „Биохакинг“, създаваме ново тяло, като трансформираме физиката, духа и ума, работим на нива клетъчно хранене, детоксикация, фастинг, спортни упражнения, като са включени енергийни йоги, лечение и режим за системно хранене. Това е проект за месец или два, или пък за 14 дни според процеса на лечението. Групата е максимум 100 души, за да мога да работя пълноценно с тези жени.

Другата програма, която също е много важна, е „Женски легион“. Тя помага на дамите да създадат вътрешния си войн чрез Архангел Михаил и силата на духа. Системата включва най-различни лечения – коучинг терапия, тета лечение, използва се хипноза, регресия, ангелска терапия.

Въздействаме преди всичко над менталното, да развием нашите способности, както и интуитивно отключване по цилиндровата система – това са нашите чакри. Ние работим предимно със седем чакри, за да доразвием процеса, към новото „аз“.

„Женски легион“ е в три модула, а групите са по три месеца, като всеки месец е с различен модул.

Другата много важна моя програма е „Огнена жрица“. В рамките на 44 дни аз пресъздавам шакти танца, мандала танца, келтски танц като нов център на тежестта чрез енергията на женския танц. След обучението издавам сертификати, с които завършилите могат да станат треньори, танцьори…

И накрая е частният ми клуб „Женско царство мембършип“, с който работя вече пет години. Терапиите са само онлайн. Практикуваме спорт, има много лечения, медитации и молитви. Членовете на клуба на символична цена от 33 паунда на месец получават всеки ден по нещо, тоест 5 дни в седмицата има различна практика или терапия. Те са базирани на женската енергия и на женския кръг, създаваме, моделираме и проектираме нашите мечти, за да станат реалност.

Имате и много интересни книги, разкажете ни нещо повече за тях?

-Автор съм на три книги, те могат да се намерят на български език, в момента ги публикувам и на английски. Първата „88 мантри“ е базирана на изцелението на много от моите хора. Осемдесет и осем мантри лекуват всякакви болести и създават увереност, трансформирайки енергийното тяло да вибрира на нова честота. В този случай ученето означава самолечение. Мантрите променят живота и енергията.

Другата книжка е в електронен формат, кръстих я „Четири сезона“. Тя ми е любима, защото засяга здравословното хранене, спортуването, с нея помагам на хората да изглеждат добре според структурата си. В книжката съм дала здравословни рецепти с лечебна функция, защото храненето означава енергия и начин на живот.

Храненето е енергия и начин на живот

-Най-мащабният ми проект засега е „Обичай свободно“, който е в книжен вариант, и в момента е в продажба. Книгата разяснява защо си тук, как да се откриеш и как да живееш в свободния си живот, за да бъдеш неограничен в ограниченото пространство. Става дума за това как с помощта на нумерологията всеки може да открие баланс в енергийното си поле и да заобича себе си.

Всички мои книги могат да се намерят на уеб сайта ми www.fuegoactive.com, могат да бъдат поръчани чрез имейл, на facebook страницата https://www.facebook.com/fuegoactive/, както и на youtube канала ми.

Във всеки един аспект и всеки един детайл от живота ни има любов.

Към книгите създадох и амулети, които са с голяма целебна енергия за различни поводи, към тях има и специален наръчник за използването им. Медальоните ми включват най-древния камък оливин, който пречиства лимбичната система, подпомагайки и работата на двигателната система.

Ритрийтите Ви също се радват на засилен интерес?

-Да,  всяка година провеждам четири ритрийта в различни държави, на планина и море, също и в България. Те са рамките на три дни и включват лечебна гимнастика, медитация, специални менюта, танци мандали и други практики, които дамите ще научат на място. Първият ми ритрийт е през юни в Рибарица, през август ще бъде в Созопол. След един такъв ритрийт хората излизат балансирани, спокойни, грациозни и обичащи себе си.

Кои са бъдещите насоки, в които смятате да работите и да се развивате?

-Аз съм позитивният психолог на новото време, трансформирам, променям и помагам на хората да открият вътрешния си мир. Тепърва ми предстоят нови проекти и програми. Който пожелае, може да дойде например на следващия ми ритрийт с вътрешна трансформация на остров Бали. В духовното учение, когато ученикът е готов, той сам намира учителите си. Сега започвам и новия си проект Архангелска академия, който е тримесечен и насочен към променянето на съдби чрез духовната система и самолечението, водещо към смирение, милосърдие и изцеление. Сесиите ще се водят онлайн в Zoom и който желае може да се включи.

Как релаксирате, имате ли хобита, спортувате ли?

-Слушам музика и медитирам, докато се разхождам например в планината или в парка, наслаждавам се на природата, на животните, оглеждам се в езерото, което също зарежда. Ходя на сауна, на спа, на фитнес, аеробика, плувам, танцувам салса и народни танци… чета много книги, пиша поезия и песнички, креативен човек съм и обичам да творя.

Кои са любимите Ви дестинации за ваканция или за зареждащ уикенд?

-Аз живея на три места – в Чикаго, във Великобритания и в България, разпределям времето си, мащабна личност съм и много обичам да пътувам. Сега предстои да посетя Кейптаун в ЮАР. Любимата ми дестинация е Аржентина с Буенос Айрес и водопадите Игуасу. Много харесвам Оман, Ниагарските водопади, Маями, Тампа и други красиви кътчета в Съединените щати. Едно от любимите ми места е Гърция, но също така много ме зареждат нашето Черноморие и нашите планини, Смолянските езера, Дяволското гърло, много обичам Велико Търново, на Стоунхендж също има много силна енергия.

Бихте ли ни разказали нещо повече за семейството си?

-Имам прекрасна дъщеря на 15 години, казва се Ивайла, учи в Англия и е много артистична и творческа натура. Ходи на танци, на карате, рисува много красиво, свири на китара и на пиано, пее. Тя има дарбата да вижда хората чрез датите им на раждане. Имам прекрасно семейство със само хубави хора около мен и съм щастлива за това.