Mercedes Benz SL AMG 2021 – звярът на пътя

Новият Mercedes-AMG SL има много дълъг, нисък и широк дизайн, който го превръща в истински звяр на пътя, подобно на настоящия AMG-GT Roadster.

 

Новият SL се различава с агресивната обработка на предницата. Острите фарове и широката решетка правят колата да изглежда така, сякаш наистина е бизнес клас.

Отзад има заоблена задна броня с дифузьор и 4 квадратни изпускателни тръби. Автомобилът е снабден и с вентилационни отвори, подобни на AMG-GT с четири врати.

Стандартно новият SL е с 19-инчови алуминиеви джанти, но той може да бъде поръчан и с по-големи 21-инчови джанти.

Доминиращата характеристика на новия Mercedes-AMG SL са двата масивни екрана.

Централният информационно-развлекателен дисплей може да се завъртва на 12 до 32 градуса, за да намали отблясъците, докато 12-инчовият дисплей на водача има собствен сенник, който има за цел да подпомогне видимостта.

Стандартните спортни седалки се предлагат с вградени нагреватели за врата, така че да можете да се насладите на шофирането от край до край през всички сезони на годината, като междувременно се пазите от студа. Седалките са и силно подсилени, така че издържат на всякакво натоварване.

За разлика от стария AMG-GT Roadster, новият SL има задни седалки. Те са подходящи само за деца и за някои стикове за голф.

Новата гама на Mercedes AMG-SL започва с няколко 4.0-литрови бензинови V8 двигателя с двойно турбо.

Входното ниво SL 55 произвежда 476 к.с. и 700 нм въртящ момент, изстрелвайки го от 0 до 100 км в час за 3.9 секунди. Това е само с една десета от секундата по-бавно от времето, за което се изстрелва настоящият AMG-GT Roadster, който има 530 конски сили.

Ако това не е достатъчна мощност за вас, има и SL 63 с 585 к.с. и 800 нм въртящ момент. При него времето от 0 до 100 км в час става само за 3.6 секунди и автомобилът достига максимална скорост от 320 км в час.

Mercedes също планира хибриден SL, който може да използва части от AMG-GT с четири врати E-Performance. Може дори да използва електрическия мотор на тази кола с мощност 204 к.с., за да увеличи мощността в SL до почти 790 коня.

Новият AMG-SL има задвижване на четирите колела и ново олекотено шаси, така че трябва да се представя също толкова добре при завоите, колкото и в права линия. Цената на тази спортна красавица започва от 250 000 лева и ще е достъпна на пазара от март месец 2022 година.